Sachsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 12. des. 2018 kl. 14:38 av PaulVIF (Samtale | bidrag) (Ny side: '''Sachsen''' er idag en delstat (Bundesland) i Tyskland (siden oktober 1990), Sachsen grenser til Tsjekkia og delstaten Bayern i sør, til delstaten Thüringen i vest, t...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Sachsen er idag en delstat (Bundesland) i Tyskland (siden oktober 1990), Sachsen grenser til Tsjekkia og delstaten Bayern i sør, til delstaten Thüringen i vest, til delstatene Sachsen-Anhalt og Brandenburg i nord og Polen i øst. Sachsen har et areal på 18 449 km² og 4 085 000 innbyggere (2015), som gir en befolkningstetthet på 221 innbyggere per km². Hovedstaden er Dresden. Andre store byer i Sachsen er Leipzig, Zwickau og Chemnitz.

Sachsen er også kalt Kur-Sachsen etter Kurfyrstedømmet Sachsen (tysk: Kurfürstentum Sachsen), også kalt hertugdømmet Øvre Sachsen. Dette var et kurfyrstedømme som eksisterte innenfor Det tysk-romerske rike fra 1356 til 1806. Det hadde sin opprinnelse i hertugdømmet Sachsen-Wittenberg og Markgrevskapet Meißen og ble i 1806 erstattet av kongeriket Sachsen.

En rekke nordmenn med utdanning fra Tyskland har denne fra Technische Hochschule Dresden.

Norske slekter med opphav i Sachsen