Forskjell mellom versjoner av «Seljord kommune»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(lenke til foreldreløs)
(spiremarkering)
Linje 31: Linje 31:
  
 
{{wikipedia|nn}}
 
{{wikipedia|nn}}
 
+
{{spire}}
 
[[Kategori:Seljord kommune| ]]
 
[[Kategori:Seljord kommune| ]]
 
[[Kategori:Kommuner i Telemark]]
 
[[Kategori:Kommuner i Telemark]]
 
[[Kategori:Vest-Telemark]]
 
[[Kategori:Vest-Telemark]]

Revisjonen fra 20. jul. 2012 kl. 11:42

Seljord
0828 Seljord komm.png
Basisdata
Kommunenummer 0828
Fylke Telemark
Areal 0  km²
Areal land 0  km²
Areal vann 0  km²
Folketall (2018)
Målform Nynorsk
Nettside Nettside

Seljord kommune – gamal nemning Sillejord – er ein kommune i Telemark fylke. Kommunen grensar i nord til Tinn kommune, i aust til Hjartdal og , i sør til Kviteseid kommune, og i vest til Tokke og Vinje. Høgaste punkt er Brattefjell, 1 541 moh.

Seljord omkrinsar Seljordsvatnet (17 km²), og har mykje turisttrafikk på grunn av Seljordsormen, Countryfestivalen, Dansebandfestivalen og ikkje minst landbruksmessa Dyrsku'n, som har vorte skipa til sidan 1866. Andre helga i september kjem det kvart år 60-80 000 til dette arrangementet.

Gullnes Kobberverk var den første ordinære gruvedriften i Norge med ordnede privilegier hvor kong Frederik I i 1524 utstedte kongelige privilegier til biskop Mogens av Hamar. Driften varte til i 1537.

Blika gruver i Svartdal kom i drift ca 1880 og ble lagt ned i 1901. Gruvene ble drevet av Compagnie Francaise des Mines de Bamble som utvant gull.

Sjå òg

På verdsveven


Creative Commons License Denne artikkelen er heilt eller delvis basert på artikkelen «Seljord kommune» frå Nynorsk Wikipedia og kan kopierast, distribuerast og/eller endrast slik det er oppsett i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For ei liste over bidragsytarar til den opphavlege artikkelen, sjå endringshistorikk knytt til den opphavlege artikkelen. For ei liste over bidragsytarar til denne versjonen, sjå endringshistorikk knytt til denne sida.
Artikkelen bør gjennomgåast for å tilpasse innhald og vinkling til lokalhistoriewiki.no. Sjå Hjelp:Skilnader frå Wikipedia for meir informasjon.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!