Forskjell mellom versjoner av «Skorås Nordre batteri»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m
m
Linje 1: Linje 1:
'''[[Skorås Nordre batteri]]''' ligger i [[Spydeberg kommune]] og ble anlagt i 1902 - 1903. Batteriet hadde plass til seks 7,5 cm feltkanoner og besetningen kunne være 112 mann og ca 90 hester. Standplassene på batteriets venstre flanke er utsprengt i fjellet, mens høyre del har oppbygget brystvern. På en knaus bak standplassene står siktebordets fundament.
+
<onlyinclude>'''[[Skorås Nordre batteri]]''' ligger i [[Spydeberg kommune]] og ble anlagt i 1902 - 1903. Batteriet hadde plass til seks 7,5 cm feltkanoner og besetningen kunne være 112 mann og ca 90 hester. Standplassene på batteriets venstre flanke er utsprengt i fjellet, mens høyre del har oppbygget brystvern. På en knaus bak standplassene står siktebordets fundament.
  
Fra høyre fløy er en enkel trappeforbindelse ned til veien som går til [[Skorås Søndre batteri]]. Batteriet er fortsatt i Forsvarets eie, og er fredet.
+
Fra høyre fløy er en enkel trappeforbindelse ned til veien som går til [[Skorås Søndre batteri]]. Batteriet er fortsatt i Forsvarets eie, og er fredet.</onlyinclude>
  
 
Batteriet skulle sammen med Skorås Søndre batteri og [[Langenes batteri]] hinde en fiendtlig kryssing av [[Glomma]] mellom Langnes jernbanebro og Solli.  
 
Batteriet skulle sammen med Skorås Søndre batteri og [[Langenes batteri]] hinde en fiendtlig kryssing av [[Glomma]] mellom Langnes jernbanebro og Solli.  

Revisjonen fra 22. jan. 2009 kl. 12:59

Skorås Nordre batteri ligger i Spydeberg kommune og ble anlagt i 1902 - 1903. Batteriet hadde plass til seks 7,5 cm feltkanoner og besetningen kunne være 112 mann og ca 90 hester. Standplassene på batteriets venstre flanke er utsprengt i fjellet, mens høyre del har oppbygget brystvern. På en knaus bak standplassene står siktebordets fundament.

Fra høyre fløy er en enkel trappeforbindelse ned til veien som går til Skorås Søndre batteri. Batteriet er fortsatt i Forsvarets eie, og er fredet.

Batteriet skulle sammen med Skorås Søndre batteri og Langenes batteri hinde en fiendtlig kryssing av Glomma mellom Langnes jernbanebro og Solli.

Adkomst

Adkomst fra Kornsiloene i Spydeberg mot Hovin kirke, følg veien til Skårudtoppen. Veien er skiltet videre.

Kilder