Forskjell mellom versjoner av «Solbergelva»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Solbergelva''' er et tettsted i [[Nedre Eiker kommune]]. Navnet stammer fra Solbergelva, ei lita elv, eller bekk som renner igjennom området og ut i Storelva eller [[Drammenselva]] som de fleste sier i dag. Et annet navn på Solbergelva er [[Ulverudbekken]]. Navnet Solbergelva har nok sin opprinnelse i gårdsnavnet [[Solberg]] (gnr.45). Fra kirkebøkene er "Solbergelf" brukt som stedsnavn så tidlig som i [[1687]].  
+
'''Solbergelva''' er et tettsted i [[Nedre Eiker kommune]]. Navnet kommer av Solbergelva, ei lita elv, eller bekk som renner igjennom området og ut i Storelva eller [[Drammenselva]] som de fleste sier i dag. Et annet navn på Solbergelva er [[Ulverudbekken]]. Navnet Solbergelva har nok sin opprinnelse i gårdsnavnet [[Solberg]] (gnr.45). Fra kirkebøkene er "Solbergelf" brukt som stedsnavn så tidlig som i [[1687]].  
  
 
[[Kategori:Nedre Eiker kommune]]
 
[[Kategori:Nedre Eiker kommune]]

Revisjonen fra 15. nov. 2009 kl. 20:36

Solbergelva er et tettsted i Nedre Eiker kommune. Navnet kommer av Solbergelva, ei lita elv, eller bekk som renner igjennom området og ut i Storelva eller Drammenselva som de fleste sier i dag. Et annet navn på Solbergelva er Ulverudbekken. Navnet Solbergelva har nok sin opprinnelse i gårdsnavnet Solberg (gnr.45). Fra kirkebøkene er "Solbergelf" brukt som stedsnavn så tidlig som i 1687.

Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!