Forskjell mellom versjoner av «Tank (slekt)»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Tank (slekt)''' og '''Tanche''' er navnet for flere danske og norske slekter som til dels har innbyrdes slektskap. Navnet har trolig tysk opphav, ettersom man i Wismar finner fler...)
 
(Etter Hans Carstensen Tanche)
 
Linje 9: Linje 9:
 
*** [[Karen Nielsdatter Tanche]].  
 
*** [[Karen Nielsdatter Tanche]].  
 
** [[Christopher Hansen Tanche]], prost.
 
** [[Christopher Hansen Tanche]], prost.
*** [[Karen Christophersdatter Tanche]]. Gift med sokneprest [[Bernt Ancher (1680–1724)|Bernt Ancher]].  
+
*** [[Karen Christophersdatter Tanche]]. Gift med sokneprest [[Bernt Ancher (1680–1724)|Bernt Ancher]], se slekta [[Anker (slekt)|Anker]].
  
 
==Etter Niels Carstensen Tank==
 
==Etter Niels Carstensen Tank==

Nåværende revisjon fra 26. nov. 2018 kl. 09:26

Tank (slekt) og Tanche er navnet for flere danske og norske slekter som til dels har innbyrdes slektskap. Navnet har trolig tysk opphav, ettersom man i Wismar finner flere slekter med navnet i seinmiddelalderen.

Etter Hans Carstensen Tanche

Stamfar til denne slekta er Hans Carstensen Tanche, som var sorenskriver i Østerdalen og Solør. Han kom til Norge som skriver for stattholder Christoffer Urne. Han skal ha vært bror av Niels Carstensen Tank d.e., som er stamfar til ei annen slekt med dette navnet.

Etter Niels Carstensen Tank

Niels Carstensen Tank d.e. regnes som stamfar til denne slekta. Han skal ha vært en bror av sorenskriver Hans Carstensen Tanche, stamfaren til ei annen slekt med dette navnet.

Etter Hans Adolph Tanche

Denne slekte stammer fra Hans Adolph Tanche, som i 1711 ble borger i Bergen.

Tanks videregående skole i Bergen er oppkalt etter legatstifter Hans Tank (1742–1804).

Tank og Tank-Nielsen

Stamfar til denne slekta med to hovedgreiner er telegrafdirektør Carsten Tank Nielsen (1818–1892). Han hadde ingen forbindelse til noen av de eldre slektene, men hadde Tank som en del av sitt døpenavn. I 1905 fikk deler av hans etterslekt lov til å ta Tank som slektsnavn, mens en annen grein har tatt slektsnavnet Tank-Nielsen.

Litteratur