Forskjell mellom versjoner av «Totengata»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Totengata''' ligger på [[Vålerenga]] i [[Oslo]]. Den er en blindvei som går nordvestover fra [[Strømsveien]]. Navnet ble vedtatt i 1879 og er ei oppkalling etter landskapet [[Toten]]. I området Vålerenga-[[Jordal]] er det mange gater som er oppkalt etter landskap på [[Opplanda]], bl.a. [[Hedmarksgata]], [[Odalsgata]], [[Opplandsgata]] og [[Solørgata]].
+
'''Totengata''' ligger på [[Vålerenga]] i [[Oslo]]. Den er en blindvei som går nordvestover fra [[Strømsveien]]. Navnet ble vedtatt i 1879 og er ei oppkalling etter landskapet [[Toten]]. I området Vålerenga-[[Jordal]] er det mange gater som er oppkalt etter landskap på Østlandet, bl.a. [[Hedmarksgata]], [[Smålensgata]], [[Odalsgata]], [[Opplandsgata (Oslo)|Opplandsgata]], [[Solørgata]] og [[Østerdalsgata]].
  
 
[[Kategori:Veger i Oslo kommune]]
 
[[Kategori:Veger i Oslo kommune]]
 
[[Kategori:Bydel Gamle Oslo]]
 
[[Kategori:Bydel Gamle Oslo]]
 
[[Kategori:Toten]]
 
[[Kategori:Toten]]

Revisjonen fra 7. okt. 2009 kl. 15:13

Totengata ligger på Vålerenga i Oslo. Den er en blindvei som går nordvestover fra Strømsveien. Navnet ble vedtatt i 1879 og er ei oppkalling etter landskapet Toten. I området Vålerenga-Jordal er det mange gater som er oppkalt etter landskap på Østlandet, bl.a. Hedmarksgata, Smålensgata, Odalsgata, Opplandsgata, Solørgata og Østerdalsgata.