Vest-Telemarkbiblioteka

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 26. apr. 2008 kl. 14:12 av AnBor (samtale | bidrag) (Ny side: thumb|250px|Kommunevåpnene til kommunene som inngår i Vest-Telemarkbiblioteka. '''Vest-Telemarkbiblioteka''' er folkebibliotekene i Fyresdal, [[Hj...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Kommunevåpnene til kommunene som inngår i Vest-Telemarkbiblioteka.

Vest-Telemarkbiblioteka er folkebibliotekene i Fyresdal, Hjartdal, Kviteseid, Nissedal,Seljord, Tokke og Vinje. Bibliotekene bruker Aleph biblioteksystemer, og har felles søkbar bokbase. Samarbeidsformen utnytter kompetanse og ressurser til brukerenes beste i en region med store avstander og spredt bosetning. Samarbeidet kom igang uten prosjektmidler fra ABM. Vest-Telemarkbiblioteka har på mange måter gjennomført de beste ved intensjonene i Bibliotekreform 2014.

Folkebibliotekene i Vest-Telemark har hatt et forpliktende og utviklende samarbeid i mange år. Dette har vokst fram gjennom frivillighet, selvstendighet og flat struktur. Bibliotekene er av ulik størrelse og har store ulikheter når det gjelder økonomiske ressurser, men de fleste har små stillingsressurser.

Tokke åpnet nytt kulturhus 17. april 2008. Bibliotekressursene fra folkebiblioteket, skolebibliotekene fra grunnskolen og fra Vest-Telemark videregående skole er samlokalisert i dette bygget. Bibliotektilbudet i Tokke er nå det beste i hele Vest-Telemark både når det gjelder lokaliteter, beemanning og åpningstider.