Forskjell mellom versjoner av «Wilhelm Molberg Nilssen»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(lenke til hytta Reiret)
(Kilder og litteratur)
Linje 9: Linje 9:
 
== Kilder og litteratur ==  
 
== Kilder og litteratur ==  
  
*''[[Aftenposten]]'', 27. mars 2015: omtale på 100-årsdagen
+
*''[[Aftenposten]]'', 27. mars 2015: omtale på 100-årsdagen.
  
 
{{DEFAULTSORT:MOLBERG-NILSSEN; WILHELM}}
 
{{DEFAULTSORT:MOLBERG-NILSSEN; WILHELM}}

Revisjonen fra 27. mar. 2015 kl. 10:01

Wilhelm Molberg Nilssen (født 27. mars 1915) er tidligere gymnastikklærer, offiser og motstandsmann, bosatt på Lillehammer.

Under andre verdenskrig var han distriktssjef for Milorg i Gudbrandsdalen. Da tilbrakte han ett år i dekning på skauen og i fjella med radioforbindelse til London. Fra august til oktober 1944 lå Molberg Nilssen og to andre fra Milorg i hytta Reiret i Sel.

Etter krigen fikk han blant annet Deltakermedaljen med rosett og den engelske King's Medal for Courage in the Cause of Freedom. Seinere skreiv han boka I Milorgs tjeneste.

Nilssen var i 40 år faglærer i gymnastikk ved realskolen og gymnaset på Lillehammer. I flere år var han formann i Norsk Lektorlags idrettsutvalg. Wilhelm Molberg Nilssen var kursleder, instruktør og dommer i flere ulike idrettsgreiner, blant annet skihopping, der han var dommer i blant annet den tysk-østerrikske hoppuka og OL i Sapporo i 1972.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.