Wilhelm Molberg Nilssen

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 27. mar. 2015 kl. 09:54 av Kallrustad (samtale | bidrag) (100 i dag, omtalt andre steder på wikien også)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Wilhelm Molberg Nilssen (født 27. mars 1915) er tidligere gymnastikklærer, offiser og motstandsmann, bosatt på Lillehammer.

Under andre verdenskrig var han distriktssjef for Milorg i Gudbrandsdalen. Da tilbrakte han ett år i dekning på skauen og i fjella med radioforbindelse til London. Etter krigen fikk han blant annet Deltakermedaljen med rosett og den engelske King's Medal for Courage in the Cause of Freedom. Seinere skreiv han boka I Milorgs tjeneste.

Nilssen var i 40 år faglærer i gymnastikk ved realskolen og gymnaset på Lillehammer. I flere år var han formann i Norsk Lektorlags idrettsutvalg. Wilhelm Molberg Nilssen var kursleder, instruktør og dommer i flere ulike idrettsgreiner, blant annet skihopping, der han var dommer i blant annet den tysk-østerrikske hoppuka og OL i Sapporo i 1972.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.