Diskusjon:Bogtre

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Hestegreie(r)

har jeg ikke stor greie på. Men det var vel ikke bare i eldre tider at bogtreet "ofte (var) utstyrt med skurd eller maling"? Jf dette oppslaget på Steinkjerleksikonet: [1], med lenke til denne bloggen på samme nettsted: [2], ja med mindre "eldre tider" da omfattes av 1920-åra. :-)) undrer --Gunnar E. Kristiansen 22. jan 2010 kl. 11:03 (UTC)

Kanskje «Var i eldre tider ... » kunne erstattes med «Har tradisjonelt vært ... » eller endatil «Er tradisjonelt ... »? :-) Olve Utne 22. jan 2010 kl. 11:19 (UTC)
Har tradisjonelt vært - låter best i mine ører, og ser best ut for mine øyne. Men, som sagt - dette har jeg alt for lite greie på til å kunne uttale meg skråsikkert om. Kan hende får man også forskjellig svar - alt etter hvem man spør blant dagens hestefolk. --Gunnar E. Kristiansen 22. jan 2010 kl. 12:06 (UTC)

De jeg har sett er malte...

Jeg har kjørt mye hest og vært på mange kurs der folk kommer med arbeidsselne sine. Alle de jeg har sett, inkludert min egen, har svartmalte bogtrær hvis det er fastputer på. Er det derimot ringpute (ikke så ofte å se det i bruk i dag) så har jeg sett noen i naturtrefarge. Den ringputesela jeg har, er lakkert på bogtrærne, men det er en gammel svensk militærsele.

Vennlig hilsen Anne Sigrid Haugset

Hei Anne Sigrid! Vel møtt på lokalhistoriewikien! Når du skal signere under et slikt innlegg trykker du på knappen "Din signatur med dato" i rekka ovafor.
Fin presisering. - Skal se det blir riktigst med formuleringen «Er tradisjonelt ... » likevel da - finner --Gunnar E. Kristiansen 22. jan 2010 kl. 20:52 (UTC)


De bogtrea (eikerdialekt)vi, dvs. Magne Grønvold og undertegnede, har sett opp gjennom åra, har vært svartmalte og til hverdagsbruk. Magne kommer fra gårdsbruk med hest, og min grandonkel det samme. Vår erfaring er at bogtrea til hverdags var svartmalte, mens stasbogtreet - kanskje mest på større gårder i "gamle dager" - gjerne var dekorert.--Anne Gallefos Wollertsen 22. jan 2010 kl. 21:10 (UTC)