Diskusjon:Brumunddal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Etterlengta artikkel. Denne trengte vi, Aslak. Mange røde lenker til "Dala" før. Kanskje Ola A. kan si noe om Brumunddalen før jernbanen? Tror det var en del virksomhet i den såkalte Kvernveita, som vi også har kulturminneløype-artikkel om.--Kallrustad (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 09:23 (CET)

Ja, jeg tenkte det var på tide med en artikkel om «Dala»! Her har vi forresten virkelig høve til å vise hva vi er gode for. SNLs artikkel er kort og konsis, mens WPs har en uproporsjonalt stor bolk om rasismen i Dala på 1990-tallet. Jeg skal prate litt med Ola etterpå, men først skal jeg se gjennom Ringsakboka bind IV-VI for å se om jeg blir noe klokere. :) Hilsen --Aslak Kittelsen (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 09:45 (CET)
Rasismestempelet bør svekkes, ja. Fint at du er i gang med å utvide; dette førte også til at jeg oppdaterte Globus-artikkelen. Wikidynamikk i dag!--Kallrustad (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 12:03 (CET)
Bra, her løfter vi i flokk! Se forresten min nyeste revisjon, Bækkelund i Furnes bygdebok skriver at Peder Fauchald argumenterte for å legge byen på Hedmarken til Nerkvern i stedet for Storhamar på 1840-tallet! --Aslak Kittelsen (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 12:52 (CET)