Diskusjon:Køber-saken

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg har en lydfil der det leses utdrag fra seanseprotokollene, tenkte det kunne vært fint å legge ved artikkelen. Er det mulig å laste opp lydfiler, og hvordan gjør jeg i så fall det? Maren Dahle Lauten (diskusjon) 8. aug 2014 kl. 08:46 (CEST)

Det er mulig å laste opp lydfiler, men det ser ut til at det må være i formatene flac eller ogg (dette må jeg sjekke opp med IT-fyren vår, kanskje kan andre formater også brukes). Har man et annet format finnes det gode, gratis konverteringsprogrammer. Laster man opp f.eks. Fil:Seanse.ogg kan man legge inn lenka [[:Fil:Seanse.ogg|Hør utdrag fra seanseprotokollene]]; trykker man på den lenka vil lyden bli spilt av. Vi kan, hvis det blir flere lydfiler etter hvert, se på mer elegante avspillingsmuligheter, men så langt har det ikke vært aktuelt å legge så mye arbeid i det - teknologien endrer seg stadig, så vi venter heller til det er litt å ta av. Jeg sjekker om det finnes mulighet for andre formater så snart den jeg må snakke med er på jobb, og kommer tilbake med mer. En annen mulighet er forøvrig å laste det opp et annet sted, og så lenke dit, hvis konvertering blir vanskelig. Chris Nyborg (diskusjon) 8. aug 2014 kl. 10:05 (CEST)

Har prøvd å konvertere til ogg og lastet opp. Det så ut til å gå bra, men jeg får ikke spilt den av (pc'en min sier den mangler riktig programvare). Det er kanskje et problem ved min pc, og ikke ved filen? (Beklager om jeg stiller dumme spørsmål, men dette er jeg ganske grønn på). Maren Dahle Lauten (diskusjon) 11. aug 2014 kl. 10:11 (CEST)

Fungerte for meg i Firefox. Vidariv (diskusjon) 11. aug 2014 kl. 10:12 (CEST)

Det gjorde det for meg også. Takk for tips! Lar den foreløpig være som den er da. Maren Dahle Lauten (diskusjon) 11. aug 2014 kl. 10:25 (CEST)