Elsa Madsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Elsa Katharina Madsen (født Kjøge 10. oktober 1913 i Fredrikstad, død samme sted 3. januar 2017) bodde hele sitt liv i Fredrikstad. Hun ble hele 103 år gammel.

Elsa Madsen var utdanna frisør, og gikk i frisørlære hos «frøken Østberg» i Storgata i Fredrikstad. I 1937 gifta hun seg med Kaare Madsen og drev sammen med ham parfymeri og dame- og herrefrisør. I 1938 flytta ekteparet inn i en leilighet i den da nybygde Nygaardsgata 21, og fortsatte virksomheten sin der. Etter ektemannens død drev hun salongen videre, og på sin hundreårsdag i 2013 bodde hun fremdeles i leiligheten i Nygaardsgata.

Omkring andre verdenskrig begynte hun å spille bridge. Hun gikk på bridge-kurs før krigen, og var med i en ren dameklubb før det ble vanlig med blanda bridgeklubber. Under Fredrikstad bridge-klubbs klubbmesterskap i 2006 uttalte hun til Fredriksstad Blad: «Det er helt fantastisk, skjønner du. Bridge fungerer som en bro mellom mennesker. Samme hvor du er i verden, samme hvem du er, mann kvinne, hva du arbeider med, hvordan du går kledd, det spiller ingen rolle. Det eneste man trenger å få sagt er: Spiller du kort?» Madsen forble bridge-entusiast til hun på grunn av svekka syn måtte legge ned kortene som 99-åring.

Madsen var samfunnsengasjert, noe som kom til uttrykk gjennom foreningsvirksomhet og innlegg i lokalpressen. Aftenposten skrev på 100-årsdagen hennes i 2013 at «hun er daglig å se i byens gater».

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.