Kjeldearkiv:Postkort fra Martha til Karoline Daffinrud 1918

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen er en kilde og er derfor stengt for redigering. Eventuelle bemerkninger eller rettelser kan etterlates her.

Postkort fra Martha til Karoline Daffinrud 1918. Martha Daffinrud var datter på garden Ner-Kallrustad i Nordlia (Østre Toten kommune). I 1918 gikk hun på husmorskole på HunnGjøvik, der hun trulig hadde internatplass. I 1918 var de sju kilometerne fra Kallrustad til Hunn såpass lange (det gikk ennå ikke buss, og sykkel var det ikke så mange som hadde) at Martha ikke sov hjemme. Hun skreiv derfor et postkort til mora Karoline, der hun ba om at Johanne Fodstad skulle sy ei bluse til henne. Fodstad var bosatt på østkanten i Oslo, men i feriene var hun og familien ofte på besøk hos slektninger på Øver-Kallrustad, altså naboene til Daffinruds foreldre. Den 6. januar 1918 håpa Martha at Johanne Fodstad ennå ikke hadde reist tilbake fra juleferie på Toten.


Gjøvik 6-1-1918

Kjære mor! Tak for sist, haaper du kom vel hjem. Vil du mor være saa snild, dersom Johanne Fodstad ikke er reist igjen, at kjøpe et blusetøi for mig paa meieriet og faa hende til at sy den; ikke altfor lys. Til hverdags! Tusen hilsener til dere alle. Martha. Jeg skal betale det naar jeg kommer hjem.

Martha Daffinrud. Bildet er framsida av postkortet.
Postkortet til mora Karoline (i privat eie)