Olaf Paulsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olaf Berghard Paulsen, født 10. juni 1873 på Gapøy i Kvæfjord, død 22. oktober 1922, var blant initiativtakerne til bladet Haalogaland og ble den første redaktøren. Han hadde i ca. to måneder vært redaktør i Harstad Tidende inntil 14. august 1902.

Paulsen var en utmerket skribent og hadde mange harde dyster med erkekonkurrenten Harstad Tidende og redaktøren der, Peter Oluf Klinge, som også var kjent for en skarp penn. Klinge kommenterte oppstarten av Haalogaland på denne måten: «Med megen Brast og Bram blev Bladet Haalogaland startet, da Paulsen på grund av flere Uregelmæssigheter maatte avskjediges fra Harstad Tidende». Paulsen på sin side brukte betegnelsen «Harstad Skandal-Tidende» om konkurrenten.

Paulsen ble sittende som redaktør i Haalogaland til 28. januar 1905. Siden ble han redaktør i Ofotens Tidende, Narvik og Finnmarken Amtstidende, Vadsø, som i sin tid hadde vært Nord-Norges første avis. Deretter var han redaktør i en avis i Orkanger og til slutt i Middagsavisen i Oslo. I Harstad var han med på å starte Harstad Idrettslag i 1903. Han er gravlagt i Kvæfjord.

Kilder