Visste du at alle artikler i denne wikien er under kontinuerlig utvikling?
Er det noe du ønsker å skrive om eller omskrive? Registrer deg som bruker og bli med på laget!
Har du mindre korrigeringer eller supplerende opplysninger? Ta kontakt med oss på Norsk lokalhistorisk institutt!

Fredfoss Kulturpark

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Fredfoss Kulturpark er en stiftelse som eier de gamle fabrikkbygningene etter Fredfoss Uldvarefabrikk, med Shoddyhuset og den gamle Haugegården ved Fredfoss, en snau kilometer øst for sentrum av Vestfossen i Øvre Eiker kommune. Bak stiftelsen står Den Kristelige Menighet i Eiker (Smiths Venner), som kjøpte bygningene og området rundt i år 2000, etter at all næringsvirksomhet var lagt ned året før. I årene som fulgte ble det nedlagt et stort arbeid for å sette i stand bygningene, og huseierne mottok blant annet Vestfossen grendeutvalgs byggeskikkpris i 2003 og Fortidsminneforeningens i Buskeruds bevaringspris i 2005. Hoveddelen av bygningene disponeres nå (2010) av Fredfoss Konferansesenter AS, mens andre deler leies ut til kunstinstitusjonene Haugiani Glass og Galleri Møllabekken, kunstnerverkstedet Uldlageret og Kajakkspesialisten.


KilderEiker Leksikons logo.jpeg Fredfoss Kulturpark inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!