Mandag den 23. januar fra kl. 15:00 og utover kvelden kommer wikien til å være tidvis utilgjengelig grunnet vedlikehold.

Nissedal kommune

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Nissedal
0830 Nissedal komm.png
Basisdata
Kommunenummer 0830
Fylke Telemark
Kommunesenter Treungen
Areal 905.18  km²
Areal land 789.18  km²
Areal vann 116  km²
Folketall 1 439 (2015)
Målform Nynorsk
Nettside Nettside

Nissedal kommune er ein kommune i Telemark fylke. Kommunen grensar i nord til Kviteseid, i aust til Drangedal og Gjerstad, i sør til Vegårshei og Åmli, og i vest til Fyresdal. Høgaste punkt er Førheinutane, 1 049 m.o.h.

Bygda omkrinsar innsjøen Nisser. Bygda har 1 750 større og mindre vatn og innsjøar. Næringsvegane i Nissedal er industri, vasskraftproduksjon og jordbruk.

På verdsveven


Creative Commons License Denne artikkelen er heilt eller delvis basert på artikkelen «Nissedal kommune» frå Nynorsk Wikipedia og kan kopierast, distribuerast og/eller endrast slik det er oppsett i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For ei liste over bidragsytarar til den opphavlege artikkelen, sjå endringshistorikk knytt til den opphavlege artikkelen. For ei liste over bidragsytarar til denne versjonen, sjå endringshistorikk knytt til denne sida.
Artikkelen bør gjennomgåast for å tilpasse innhald og vinkling til lokalhistoriewiki.no. Sjå Hjelp:Skilnader frå Wikipedia for meir informasjon.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!