Visste du at alle artikler i denne wikien er under kontinuerlig utvikling?
Er det noe du ønsker å skrive om eller omskrive? Registrer deg som bruker og bli med på laget!
Har du mindre korrigeringer eller supplerende opplysninger? Ta kontakt med oss på Norsk lokalhistorisk institutt!

Vrangen (Nedre Eiker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Vrangen
Basisopplysninger
Areal: 0,35 km²
Høyde: 418 moh.
Vassdrag: Glitra/Lierelva
Kommune: Nedre Eiker, Lier, Drammen
Fylke: Buskerud
Koordinat: 59°48′45″ N 10°5′30″ Ø

Vrangen og Løken var opprinnelig to vann med en liten bekk i mellom. Vrangen ligger i Nedre Eiker kommune, mens Løken deles mellom Nedre Eiker kommune, Lier kommune og Drammen kommune. I 1961 ble det satt opp en demning øst i Løken for å skaffe mer drikkevann til Lier kommune. Vannstanden økte med cirka 2 meter, og Vrangen og Løken ble da ett vann. Vrangen har nok fått navnet sitt med rette. Alle de som har forsøkt å gå rundt vannet på sommerstid kan underskrive på dette, for det er nærmest uframkommelig på mange steder, så vannet kan jo betegnes som vrangt. Når man er på Vrangen kan man få følelse av å være ute i villmarka. På noen steder er det trange viker og små koller, andre steder steile fjellvegger og tette granlier. Innerst i den nordvestre enden, ved Gaupehopp, ligger Gaupehula hvor det er mulig å overnatte. Rundt Vrangen ligger cirka 15 hytter.

Den største delen av Vrangen kalles Breivrangen, den sørlige armen kalles Smalvrangen og den østre delen kalles selvfølgelig Løken.

Eiker Leksikons logo.jpeg Vrangen (Nedre Eiker) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!