Engerviks fabrikker (Lindesnes): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(formatert)
m (Teksterstatting – «Kategori:Næringsliv» til «»)
Tagger: Mobilredigering Mobilwebredigering
 
(3 mellomliggende versjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Engerviks fabrikker]]''' er en reke- og fiskematprodusent i [[Lindesnes kommune]]. Magnus Engervik (1908-1990) startet først opp fiskelaget i [[Åvik]] før han startet egen fabrikk med fiskematfabrikk og nedlegging av reke på [[Melhus]]. Bare rekeplukkinga hadde i perioder 20 ansatte. Kommunen tildelte så øya [[Furuholmen]] til Engerviks fabrikker og de flyttet dit. På 70-tallet gikk fiskemat til Møre, Trøndelag og Østlandet. 30-40 ansatte i sesongen, eller 20-25 på fabrikken.  
'''[[Engerviks fabrikker (Lindesnes)|Engerviks fabrikker]]''' er en reke- og fiskematprodusent i [[Lindesnes kommune]]. Magnus Engervik (1908-1990) startet først opp fiskelaget i [[Åvik]] før han startet egen fabrikk med fiskematfabrikk og nedlegging av reke på [[Melhus]]. Bare rekeplukkinga hadde i perioder 20 ansatte. Kommunen tildelte så øya [[Furuholmen]] til Engerviks fabrikker og de flyttet dit. På 70-tallet gikk fiskemat til Møre, Trøndelag og Østlandet. 30-40 ansatte i sesongen, eller 20-25 på fabrikken.  


==Kilder==
==Kilder==
Linje 6: Linje 6:
[[Kategori:Lindesnes kommune]]
[[Kategori:Lindesnes kommune]]
[[Kategori:Etableringsår ukjent]]
[[Kategori:Etableringsår ukjent]]
[[Kategori:Næringsliv]]
 
[[Kategori:Fiskehandel]]
[[Kategori:Fiskehandel]]
{{bm}}

Nåværende revisjon fra 24. mai 2023 kl. 07:55

Engerviks fabrikker er en reke- og fiskematprodusent i Lindesnes kommune. Magnus Engervik (1908-1990) startet først opp fiskelaget i Åvik før han startet egen fabrikk med fiskematfabrikk og nedlegging av reke på Melhus. Bare rekeplukkinga hadde i perioder 20 ansatte. Kommunen tildelte så øya Furuholmen til Engerviks fabrikker og de flyttet dit. På 70-tallet gikk fiskemat til Møre, Trøndelag og Østlandet. 30-40 ansatte i sesongen, eller 20-25 på fabrikken.

Kilder

  • Vigeland, Nils P.: Sør-Audnedal bygdebok. 1 : Bygd og bygdeliv, side 172. Sør-Audnedal bygdesogelag, 1970.