Granebo naturbarnehage

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 13. aug. 2013 kl. 10:22 av Aslak Kittelsen (samtale | bidrag) (lenker og kategori, endrer ekstern lenke til Byarkivet til intern lenke)
Hopp til navigering Hopp til søk

Granebo naturbarnehage er en kommunal barnehage på Fløyen i Bergen. Barnehagen ble godkjent til bruk som barnehage i 1967. Den ble drevet i privat regi til den ble overtatt av Bergen kommune i 1992. I dag består barnehagen av av to hus: Granebo og Radiostasjonen. Begge bygningene ligger på Fløyen. Barnehagen har vært gjennom en del endringer de siste årene. Granebo ble påbygd i 2004, og Radiostasjonen kom i tillegg høsten 2008. Radiostasjonen er bygget på tomten til et tidligere militært område, hvor det var en radiostasjon. Avdelingene kalles Walkie og Talkie og et av rommene i barnehagen kalles for Radiorommet. Granebo naturbarnehage består i dag av i alt seks avdelinger.

Det at barnehagen er en naturbarnehage betyr at mye av virksomheten er lagt til naturen. Barna er ute store deler av dagen og temaene omhandler ofte naturen.

Arkivet etter Granebo barnehage

Arkivet etter Granebo barnehage oppbevares ved Bergen Byarkiv. Arkivet inneholder forskjellig informasjon om barna og de ansatte ved barnehagen. I tillegg finnes barnehagens administrative saker. Arkivets periode går fra 1974-2007.

Informasjon om barna finnes først og fremst i barnemappene. Her vil man finne informasjon om søknader, svar på søknader og oppsigelser av barnehageplasser. I tillegg kan mappene inneholde referater fra foreldresamtaler, søknader om spesialpedagogisk hjelp, individuelle utviklingsplaner m.m.

Om personalet kan man finne opplysninger som nyansettelser, stillingsendringer, attester, arbeidsavtaler, timelister, lønn og fraværslister.

Arkivet inneholder også møtebøker med referater fra barnehagens grupper, råd og utvalg (1979-2004), som styremøter, styrermøter, personalmøter, avdelingsledermøter, avdelingsmøter og foreldremøter.

Arkivets administrative saker finnes først og fremst i saksarkivet. Her finner man barnehagens korrespondanse/saker med ulike aktører, som offentlige instanser. I tillegg inneholder arkivet bl.a. kopibok, postjournaler, postlister, informasjon til foreldre, pedagogisk arbeid og organisering, årsplaner, regnskap, inventarlister, foto m.m.

Barne- og personalopplysninger er taushetsbelagt i 60 år (100 år for barnevernssak).

Eksterne lenker