Nordliens K.U.F.: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
m (Teksterstatting – «Kategori:Foreninger» til «»)
 
(3 mellomliggende versjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Nordliens K.U.F.]]''', ''Nordliens Kristelige Ungdomsforening'', ble stifta 17. mai 1917. Dette var ungdomsgruppa til indremisjonsforeninga i [[Nordlia]], Østre Toten. På stiftelsesmøtet ble det også «besluttet at vi skulle ha en haandskreven avis "Maaltrosten" som redigeres av medlemmer». Det er bevart en medlemsprotokoll som går fram til 1932, men foreninga var trulig i virksomhet til etter andre verdenskrig.
{{thumb|Blichseth kvittering 1929.jpg|Nordliens K.U.F. kjøpte julekake, wienerbrød, terter og Salvador kaffe av [[Even Blichseth]] på [[Nordlia Handel]]. Kvittering datert 4. mars 1929.}}
'''[[Nordliens K.U.F.]]''', ''Nordliens Kristelige Ungdomsforening'', ble stifta 17. mai 1917. Dette var ungdomsgruppa til indremisjonsforeninga i [[Nordlia]], Østre Toten. På stiftelsesmøtet ble det også «besluttet at vi skulle ha en haandskreven avis "Maaltrosten" som redigeres av medlemmer». Det er bevart en medlemsprotokoll som går fram til 1932, men foreninga var trulig i virksomhet til etter [[andre verdenskrig]].


Formann i 1917 og 1918 var emissæren [[Engebret Myrsveen]], opprinnelig fra [[Ringebu]], som eide bruket [[Skogly (Nordlia)|Skogly]] ved [[Båshus]]. I medlemslistene dominerer familiene Fjeldstad (på Dælin), [[Nyland (Nordlia)|Nyland]], Seierstad (på [[Revol]]) og [[Julie Askeli|Askeli]] og [[Ole F. Blichseth|Blikseth]] ([[Nordlia Handel]]), de samme slektene som sto i spissen for den «voksne» indremisjonsforeninga.  
Formann i 1917 og 1918 var emissæren [[Engebret Myrsveen]], opprinnelig fra [[Ringebu]], som eide bruket [[Skogly (Nordlia)|Skogly]] ved [[Båshus]]. I medlemslistene dominerer familiene Fjeldstad (på [[Dælin (Kraby-Dælin)|Dælin]]), [[Nyland (Nordlia)|Nyland]], Seierstad (på [[Revol]]), [[Julie Askeli|Askeli]] og [[Ole F. Blichseth|Blikseth]] ([[Nordlia Handel]]), de samme slektene som sto i spissen for den «voksne» indremisjonsforeninga i Nordlia.  


== Kilder og litteratur ==
== Kilder og litteratur ==
Linje 7: Linje 8:
*Forhandlings- og medlemsprotokoll for Nordliens K.U.F. 1917-32 (kopi i privat eie)
*Forhandlings- og medlemsprotokoll for Nordliens K.U.F. 1917-32 (kopi i privat eie)


[[Kategori:Foreninger]]
 
[[Kategori:Nordlia]]
[[Kategori:Nordlia]]
[[Kategori:Ungdomsforeninger]]
[[Kategori:Ungdomsforeninger]]
Linje 13: Linje 14:
[[Kategori:Østre Toten kommune]]
[[Kategori:Østre Toten kommune]]
[[Kategori:Etableringer i 1917]]
[[Kategori:Etableringer i 1917]]
[[Kategori:Opphørsår ukjent]]
{{bm}}

Nåværende revisjon fra 21. apr. 2023 kl. 10:36

Nordliens K.U.F. kjøpte julekake, wienerbrød, terter og Salvador kaffe av Even BlichsethNordlia Handel. Kvittering datert 4. mars 1929.

Nordliens K.U.F., Nordliens Kristelige Ungdomsforening, ble stifta 17. mai 1917. Dette var ungdomsgruppa til indremisjonsforeninga i Nordlia, Østre Toten. På stiftelsesmøtet ble det også «besluttet at vi skulle ha en haandskreven avis "Maaltrosten" som redigeres av medlemmer». Det er bevart en medlemsprotokoll som går fram til 1932, men foreninga var trulig i virksomhet til etter andre verdenskrig.

Formann i 1917 og 1918 var emissæren Engebret Myrsveen, opprinnelig fra Ringebu, som eide bruket Skogly ved Båshus. I medlemslistene dominerer familiene Fjeldstad (på Dælin), Nyland, Seierstad (på Revol), Askeli og Blikseth (Nordlia Handel), de samme slektene som sto i spissen for den «voksne» indremisjonsforeninga i Nordlia.

Kilder og litteratur

  • Forhandlings- og medlemsprotokoll for Nordliens K.U.F. 1917-32 (kopi i privat eie)