Elvågaseter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Mange lørenskoginger som var unge i 1950-åra og 60-åra har gode minner fra Elvågaseter; steder er nært assosiert med duften av vellagde vafler. På denne tida var stedet et samlingspunkt for ungdom, og det fortelles også at det fungerte som et lokalt «ekteskapsmarked». Det var flere som møtte sin framtidige ektefelle her.
Foto: André Clemetsen

Elvågaseter, Bjørndalsveien 90 i Lørenskog, er ei tidligere sportsstue mellom Bjørndalen og Ekerud. Ekteparet Haldor (1907–1971) og Anna (1900-?) Bjørktun åpnet et serveringssted på det nærliggende Myrvold i slutten av 1930-åra, men etter at dette huset brant ned under krigen, ble Elvågaseter reist i 1946.

Elvågaseter hadde sin storhetstid fra slutten av 1950-åra og gjennom hele 1960-åra, da stedet var et samlingssted på kveldstid for ungdom fra Røykås, Vallerud og Losby samt Høybråten i Oslo. Det var flere som traff sin framtidige ektefelle på Elvågaseter. Stedet var åpent hver dag, og i helgene syklet barna dit for å kjøpe godteri. Bjørktun-familien holdt Elvågaseter åpen fram til 1996, da besøket var blitt for lite til at det var mulig å fortsette. Fram til 1971 var det også gårdsdrift på Elvågaseter. Sør for Elvågseter ligger det nedlagte småbruket Jonsrud.


0230 Lorenskog komm.png Elvågaseter er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.