Den norske Rhododendronforening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Den norske Rhododendronforening ble stiftet den 30. mai 1997 i Bergen. Foreningens formål er å øke interessen for og kunnskapen om rhododendron. Dette skjer blant annet ved utgivelse av medlemsblad, møter med foredrag, ulike kurs, hagebesøk, utstillinger, plantebytte, studieturer og samarbeide med grupper og foreninger med lignende formål.

Foreningen har fire lokalforeninger, Rhododendron Vest med tyngdepunkt i Bergensområdet, Rhododendron Sør med sete i Arendal, Rhododendron Øst med sete i Oslo og Rhododendorn Sørvest for Roglandsområdet. Den norske Rhododendronforenig har siden starten vokst jevnt og sikkert og har i dag ca. 400 medlemmer. De aller fleste fylker er representert i foreningen, men hovedtyngden av medlemsmassen befinner seg sørlige og vestlige deler av landet.

Rhododendronforeningen har siden starten hatt et meget godt og fruktbart samarbeide med Det norske arboret på Milde ved Bergen. Her finnes også den største offentlige rhododendronsamlingen i Norden. Foreningen gir ut tidsskriftet Lapprosen tre ganger i året. Det arrangeres ofte turer utenlands, og medlemmene kan delta i en årlig import av planter fra utlandet.

Det finnes rhododendronforeninger i Danmark, Sverige, Finland og ellers i mange land rundt i verden.

Eksterne lenker