Lørenskog Skytterlag

Lørenskog Skytterlag er en klubb for rifleskyttere. Laget ble stiftet 1891, og ved opprettelsen av Det frivillige Skyttervesen (DFS) to år etter, ble Lørenskog Skytterlag tilsluttet dette gjennom Akershus Skyttersamlag. Laget har siden vært i kontinuerlig drift med unntak av åra 18961899 og okkupasjonen under andre verdenskrig. Lagsmerket er rødt, hvitt og blått, og medlemstallet er 176 (2008). Blant medlemmene er vel 20 aktive konkurranseskyttere, mens 111 er riflejegere. De øvrige er hobbyskyttere og støttemedlemmer.

Skytterlaget har hatt forskjellige tilholdssteder gjennom dets historie. De første åra foregikk skytingen på Linnerud-HeggedalbanenSøndre Hauger, men da aktiviteten ble gjenopptatt 4. februar 1900, ble skytingen flyttet til Feiringbanen. Mellom 1910 og 1949 foregikk skytingen på Bjørnholtbanen, før den i 1950 ble flyttet til Losbybanen, som fremdeles er lagets bane-, felt- og jaktskytingsbane. I perioden 19992003 ble det bygd store voller rundt banen av hensyn til støy og sikkerhet. Det ble også installert elektroniske skiver på 100- og 200-metersholdene. For tida har banen hold på 100, 200 og 300 meter samt felthold. På baneområdet har ellers Høybråten Jeger- og Fiskerforening et anlegg for leirdueskyting, og banene til Lørenskog Sportsskyttere og Losby Viltmål- og Pistolklubb ligger også rett ved. I tillegg skyter laget innendørs på en 15-metersbane for kaliber 22LR på Kjenn ungdomsskole.

Skytterlagets nåværende skytterhus på Losby ble innviet i 1976 etter at det gamle huset brant ned året i forveien. I brannen gikk store deler av lagets arkiv tapt.

Gjennom tidene har det blitt utnevnt elleve æresmedlemmer, og blant dem var godseier Lorenz Meyer Boeck den første i 1908. Senere æresmedlemmer er August Hauger, Jonas Hauger, Trygve Røiri, Einar Bråten, Aksel Olsen, Harald Johansen, Arne Olsen, Jan Asphaug, Steinar Skarset og Jan Ruud, og blant dem er Arne Olsen og Steinar Skarset nålevende.


0230 Lorenskog komm.png Lørenskog Skytterlag er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.