Østre Toten folkebibliotek: Forskjell mellom sideversjoner

Hopp til navigering Hopp til søk
ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
(6 mellomliggende versjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{thumb høyre|Østre Toten rådhus.jpg|Hovedinngangen til Østre Toten rådhus og folkebibliotek.|[[Oppland Arbeiderblad]]}}
<onlyinclude>{{thumb høyre|Østre Toten rådhus.jpg|Hovedinngangen til Østre Toten rådhus og folkebibliotek.|[[Oppland Arbeiderblad]]}}
'''[[Østre Toten folkebibliotek]]''' ligger i dag i [[Rådhusgata (Østre Toten)|Rådhusgata 20]] på [[Lena]]. Organisert og statsunderstøttet utlån av bøker fra almueboksamling har foregått på [[Østre Toten]] siden slutten av 1800-tallet. Folkebiblioteket har i stor grad vært sentralisert på [[Lena]], men har også hatt filialer på både [[Skreia]], [[Kapp]], [[Kolbu]] og i [[Nordlia]]. Den siste filialen, på Skreia ungdomsskole, ble lagt ned i 1997. I 2003 flyttet folkebiblioteket inn i sine nåværende lokaler.  
'''[[Østre Toten folkebibliotek]]''' ligger i dag i [[Rådhusgata (Østre Toten)|Rådhusgata 20]] på [[Lena]]. Organisert og statsunderstøttet utlån av bøker fra almueboksamling har foregått på [[Østre Toten]] siden slutten av 1800-tallet. Folkebiblioteket har i stor grad vært sentralisert på Lena, men har også hatt filialer på både [[Skreia]], [[Kapp]], [[Kolbu]] og i [[Nordlia]]. Den siste filialen, på Skreia ungdomsskole, ble lagt ned i 1997. I 2003 flyttet folkebiblioteket inn i sine nåværende lokaler. </onlyinclude>


== Wergeland til Toten ==
== Wergeland til Toten ==
Linje 46: Linje 46:
I 1923 fikk [[Nordli skole]] en egen liten avdeling av folkeboksamlingen.  
I 1923 fikk [[Nordli skole]] en egen liten avdeling av folkeboksamlingen.  


Fram til 1976 holdt Kapp filial til i Kapp arbeidersamfunn, men ble flyttet til den ene sidebygningen på [[Undesløs]] på slutten av 70-tallet.  
Fram til 1976 holdt Kapp filial til i Kapp arbeidersamfunn, men ble flyttet til den ene sidebygningen på [[Undesløs (Østre Toten)|Undesløs]] på slutten av 70-tallet.  


== Tidlige tanker rundt bibliotekdrift ==
== Tidlige tanker rundt bibliotekdrift ==
Linje 91: Linje 91:
== Nytt folkebibliotek ==
== Nytt folkebibliotek ==


Hanne Gihleengen ble ny biblioteksjef i 1998. Hun var med på hele prosessen fram mot et helt nytt folkebibliotek på Lena. I 2003 flyttet biblioteket fra sine lokaler i kjelleren på rådhuset til 600 flunkende nye kvadratmeter, i tillegg til 200 kvadratmeter grupperom, lesesal og fellesareal med Servicetorget. Arkitekt Einar Hermanrud tegnet bygningen, som bandt sammen to andre store bygningsmasser på Lena; Rådhuset og Lena videregående skole. Utvendig var hovedmaterialet hvit betong, glass og tre, og det ble et bygg med særpreg. Totalpris på bygget var 30 millioner kroner.
Hanne Gihleengen ble ny biblioteksjef i 1998. Hun var med på hele prosessen fram mot et helt nytt folkebibliotek på Lena. I 2003 flyttet biblioteket fra sine lokaler i kjelleren på rådhuset til 600 flunkende nye kvadratmeter, i tillegg til 200 kvadratmeter grupperom, lesesal og fellesareal med servicetorget. <onlyinclude>Arkitekt Einar Hermanrud tegnet bygningen, som bandt sammen to andre store bygningsmasser på Lena; rådhuset og [[Lena videregående skole]]. Utvendig var hovedmaterialet hvit betong, glass og tre, og det ble et bygg med særpreg.</onlyinclude> Totalpris på bygget var 30 millioner kroner.


Sonja Heimdal tok over som biblioteksjef i 2013.  
Sonja Heimdal tok over som biblioteksjef i 2013.


== Lørdagsåpent ==
== Lørdagsåpent ==
Linje 118: Linje 118:
*Notater fra tidligere biblioteksjef Marit Moland.
*Notater fra tidligere biblioteksjef Marit Moland.


[[Kategori:Bibliotek]]
{{artikkelkoord|60.6771963|N|10.8162954|Ø}}
 
[[Kategori:Folkebibliotek]]
[[Kategori:Østre Toten kommune]]
[[Kategori:Østre Toten kommune]]
[[Kategori:Lena]]
[[Kategori:Lena]]
{{F2}}
Veiledere, Skribenter
3 598

redigeringer

Navigasjonsmeny