Albert Olsen (bedrift i Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 5. jun. 2023 kl. 11:55 av Marianne Wiig (samtale | bidrag) (Teksterstatting – «Kategori:Næringsliv» til «»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Albert Olsen, Bjørnegårdsvingen 27, Sandvika i Bærum, var en smie, låse- og sykkelverksted etablert av Albert Olsen i 1896. Olsen satte opp smia, senere kalt Gamleverkstedet, og et låseverksted. Smia fikk kraft fra Bjørnegårdsfossen, og produserte blant annet dreide emballasjestokker til linoleumsruller for Victoria Linoleumsfabrikk i Sandvika. Sykkel- og mopedverkstedet ble oppført under andre verdenskrig.

Familien Olsen var i tre generasjoner også ildsjeler for kultivering av Sandviksvassdraget. For å komme over til Olsens eiendom går man på den låsbare støpejernsbroen Hamang bro, også kalt Sykkelsmedbroen, som ble oppført omkring 1900. Den førte opprinnelig til Hamang Papirfabrikk. Olsens bolig, smia og sykkelverkstedet er det eneste som står igjen etter den gamle småindustrien langs Sandvikselva. Bærum kommune overtok stedet i 1992. Et teinested med renne inngår som en del av kulturmiljøet.


Koordinater: 59.8945467° N 10.5085957° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Albert Olsen (bedrift i Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.