Asker Husflidslag: Forskjell mellom sideversjoner

formatering
(AB, råtekst)
 
(formatering)
Linje 1: Linje 1:
Asker Husflidslag, stiftet i 1932 av Tilla Valstad, Peder Grændsen, Sigrid Mohn og Dolly Schiander-Amundsen. Det ble etablert som en følge av at Asker Landsbruksforening arrangerte Askerutstillingen i Venskaben i 1931, hvor bl.a. en husflidsavdeling var representert. Husflidslaget har tilhold i Drengestuen på Asker prestegård med kurslokale, bunadsutstilling og vevstue. Laget disponerer dessuten «Ut i solen»-stuen på Asker Museum, som brukes til kurs, studieringer og møter. Aktivitetene består i kurs og studieringer i husflids- og håndverksteknikker. Laget selger stoffer til Askers herre-, dame- og barnebunad med tilbehør, og formidler søm av Asker-bunaden. Det blir arrangert demonstrasjoner av husflidshåndverk, salg av medlemmenes produkter o.l. Ca. 480 medlemmer.  
'''[[Asker Husflidslag]]''' ble stiftet i 1932 av [[Tilla Valstad]], [[Peder Grændsen]], [[Sigrid Mohn]] og [[Dolly Schiander-Amundsen]]. Det ble etablert som en følge av at [[Asker Landbruksforening]] arrangerte [[Askerutstillingen]] i [[Venskaben (Asker)|Venskaben]] i 1931, hvor bl.a. en husflidsavdeling var representert.  


Av fremtredende, tidligere medlemmer kan nevnes Tilla Valstad, som begynte kursvirksomheten i bl.a. vev, og Randi Hamborg, som var foregangskvinne for Asker-bunaden og pådriver for restaureringen av Drengestuen sammen med Irene Broch-Due. Laget arrangerer husflidsmesse på Venskaben første fredag og lørdag i desember. Under kulturuken i Asker har husflidslaget stormønstring av husflid i Asker sentrum. Laget er medarrangør av den årlige museumsdagen i Asker. Laget har deltatt i Evert Taube- og Alf Prøysen-oppsetninger og i Berget det blå, et eventyrspill av Garborg, og arrangert kulturkveld sammen med Knut Buen og Birgit Gjernes.
Husflidslaget har tilhold i Drengestuen på [[Asker prestegård]] med kurslokale, bunadsutstilling og vevstue. Laget disponerer dessuten «Ut i solen»-stuen på [[Asker Museum]], som brukes til kurs, studieringer og møter. Aktivitetene består i kurs og studieringer i husflids- og håndverksteknikker. Laget selger stoffer til Askers herre-, dame- og barnebunad med tilbehør, og formidler søm av Asker-bunaden. Det blir arrangert demonstrasjoner av husflidshåndverk, salg av medlemmenes produkter o.l. Ca. 480 medlemmer.
 
Av fremtredende, tidligere medlemmer kan nevnes Tilla Valstad, som begynte kursvirksomheten i bl.a. vev, og [[Randi Hamborg]], som var foregangskvinne for Asker-bunaden og pådriver for restaureringen av Drengestuen sammen med [[Irene Broch-Due]]. Laget arrangerer husflidsmesse på Venskaben første fredag og lørdag i desember. Under kulturuken i Asker har husflidslaget stormønstring av husflid i [[Asker sentrum]]. Laget er medarrangør av den årlige museumsdagen i Asker. Laget har deltatt i Evert Taube- og [[Alf Prøysen]]-oppsetninger og i Berget det blå, et eventyrspill av [[Arne Garborg|Garborg]], og arrangert kulturkveld sammen med [[Knut Buen]] og [[Birgit Gjernes]].
 
[[Kategori:Asker kommune]]
[[Kategori:Husflidslag]]
[[Kategori:Foreninger]]
[[Kategori:Etableringer i 1932]]
{{AB-leksikon}}
Veiledere, Administratorer
172 712

redigeringer