Den Frie Broderkredsens Forening: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
(korr)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Den Frie Broderkredsens Forening]]''' oppsto i [[Lillestrøm]] omkring 1870. Siden det ikke fantes kirke eller lokaler som tilhørte andre menigheter her, samlet folk fra flere kirkesamfunn seg i et lokale og holdt møter sammen. Tilreisende predikanter forkynte, og på møtene det var korsang og musikk. En vet at medlemmer i Statskirken, Metodistkirken og Frelsesarmeen deltok på møtene. Da medlemstallet i de ulike menighetene økte, skaffet de seg egne lokaler. Statskirkemedlemmene gikk til [[Lillestrøm bedehus]] der det ble holdt gudstjenester fra 1889, [[Frelsesarmeen i Lillestrøm|Frelsesarmeen]] skaffet seg lokaler i 1889 og [[Lillestrøm Metodistmenighet]] fikk innredet en møtesal i en gård på hjørnet Voldgata-Brandvoldgata det samme året. Boderkredsens forening ble trolig oppløst dette året.
'''[[Den Frie Broderkredsens Forening]]''' oppsto i [[Lillestrøm]] omkring 1870. Siden det ikke fantes kirke eller lokaler som tilhørte andre menigheter her, samlet folk fra flere kirkesamfunn seg i et lokale og holdt møter sammen. Tilreisende predikanter forkynte, og på møtene det var korsang og musikk. En vet at medlemmer i Statskirken, Metodistkirken og Frelsesarmeen deltok på møtene. Da medlemstallet i de ulike menighetene økte, skaffet de seg egne lokaler. Statskirkemedlemmene gikk til [[Lillestrøm bedehus]] der det ble holdt gudstjenester fra 1889, [[Frelsesarmeen i Lillestrøm|Frelsesarmeen]] skaffet seg lokaler i 1889 og [[Lillestrøm Metodistmenighet]] fikk innredet en møtesal i en gård på hjørnet Voldgata-Brandvoldgata det samme året. Broderkredsens forening ble trolig oppløst dette året.


==Litteratur==
==Litteratur==

Sideversjonen fra 29. jan. 2014 kl. 08:38

Den Frie Broderkredsens Forening oppsto i Lillestrøm omkring 1870. Siden det ikke fantes kirke eller lokaler som tilhørte andre menigheter her, samlet folk fra flere kirkesamfunn seg i et lokale og holdt møter sammen. Tilreisende predikanter forkynte, og på møtene det var korsang og musikk. En vet at medlemmer i Statskirken, Metodistkirken og Frelsesarmeen deltok på møtene. Da medlemstallet i de ulike menighetene økte, skaffet de seg egne lokaler. Statskirkemedlemmene gikk til Lillestrøm bedehus der det ble holdt gudstjenester fra 1889, Frelsesarmeen skaffet seg lokaler i 1889 og Lillestrøm Metodistmenighet fikk innredet en møtesal i en gård på hjørnet Voldgata-Brandvoldgata det samme året. Broderkredsens forening ble trolig oppløst dette året.

Litteratur

  • Borgen, Peder: Festskrift ved Lillestrøm Metodistmenighets 50-års jubileum 3-9-1049. Lillestrøm 1949.