Eiker ski og ballklubb: Forskjell mellom sideversjoner

ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Linje 64: Linje 64:
==Friidrett==
==Friidrett==


Etter 1945 fikk fridrett aldri noen virkelig stor oppslutning i Hokksund Ski- og Ballklubb, men de aktive oppnådde mange gode resultater. Navn som gikk igjen i slutten av 1940-årene var Ole Bryntesen, Odd Røst, Ole Knutsen, Per Kirkebøen og Erling Nordby. Fra 1948 ble det arrangert klubbmesterskap hvert år for juniore og senior, senere også for gutter og jenter. I 1950-årene hadde klubben lovende utøvere i Arne Fossli, Johnny Medrud og Bjørn Berg. På samme tid samlet friidretten i IF EkerKvikk stor interesse og oppslutning, og i 1959 gikk derfor alle aktive inn i denne idrettsforeningen.
Etter 1945 fikk fridrett aldri noen virkelig stor oppslutning, men de aktive oppnådde mange gode resultater. Navn som gikk igjen i slutten av 1940-årene var Ole Bryntesen, Odd Røst, Ole Knutsen, Per Kirkebøen og Erling Nordby. Fra 1948 ble det arrangert klubbmesterskap hvert år for junior og senior, senere også for gutter og jenter. I 1950-årene hadde klubben lovende ut- øvere i Arne Fossli, Johnny Medrud og Bjørn Berg. På samme tid samlet friidretten i IF Eiker- Kvikk stor interesse og oppslutning, og i 1959 gikk derfor alle aktive i Hokksund inn i denne foreningen.


==IF Falk-kameratene==
==IF Falk-kameratene==


Denne klubben var stiftet 19. august 1934, og det skjedde i regi av gutter mellom 15 og 18 år. Navnet var Falk-Wendelborg til 1946, og først da het den IF Falk-kameratene. Klubben hadde en meget dårlig bane, men ungdommene var dyktige og gjorde det bra i fotball og på ski. Klubben hadde disponert idrettsplassen på Falkbanen ved Ringeriksveien, og etter ett veldig omfattende arbeid kunne banen tas i bruk i 1946. I 1947 kom eget klubbhus, som var restene av en tysker- brakke på Tangenkaia i Drammen. Falk-kameratene opptrådte i en viss utstrekning som konkurrent til den større ballklubben i Hokksund da de etter krigen holdt på med ski, fotball og håndball, men samarbeidet mellom dem gikk helt utmerket. Falkbanen og klubbhuset fikk stor betydning for den klubbsammenslåingen som kom i 1959.
Denne klubben var stiftet 19. august 1934, og det skjedde i regi av gutter mellom 15 og 18 år. Navnet var Falk-Wendelborg til 1946, og først da het den IF Falk-kameratene. Klubben hadde en meget dårlig bane, men ungdommene var dyktige og gjorde det bra i fotball og på ski. Klubben hadde disponert idrettsplassen på Falkbanen ved Ringeriksveien, og etter ett veldig omfattende arbeid kunne banen tas i bruk i 1946. I 1947 kom eget klubbhus, som var restene av en tysker- brakke på Tangenkaia i Drammen. Falk-kameratene opptrådte i en viss utstrekning som konkurrent til den større ballklubben i Hokksund da de etter krigen drev på med ski, fotball og håndball, men samarbeidet mellom dem gikk bra. At laget hadde egen bane, Falkbanen, og eget klubbhus fikk stor betydning for den klubbsammenslåingen som kom i 1959.


==Kilder==
==Kilder==
Skribenter
6 941

redigeringer