Harstad Skøyteklubb: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny artikkel.)
 
(Bilde innsatt)
Linje 1: Linje 1:
{{thumb høyre|Harstad stadion.jpg |21. og 22. januar 1962 var klubben arrangør for landsdelens første norgesmesterskap på skøyter. Det ble en skikkelig folkefest for byen. Hele 27.000 billetter ble solgt de to stevnedagene. Norgesmester ble Knut «Kupper’n» Johannessen, med Harstad Skøyteklubbs [[Nils Aanes]] som nummer to. Mange vil også huske det gigantiske fyrverkeriet som markerte avslutningen på stevnet. Arrangementet ga klubben et kjærkomment økonomisk ovrskudd. |John Berthung/Sør-Troms museum.}}
{{thumb høyre|Harstad_stadion_1962.JPG |21. og 22. januar 1962 var klubben arrangør for landsdelens første norgesmesterskap på skøyter. Det ble en skikkelig folkefest for byen. Hele 27.000 billetter ble solgt de to stevnedagene. Norgesmester ble Knut «Kupper’n» Johannessen, med Harstad Skøyteklubbs [[Nils Aanes]] som nummer to. Mange vil også huske det gigantiske fyrverkeriet som markerte avslutningen på stevnet. Arrangementet ga klubben et kjærkomment økonomisk ovrskudd. |John Berthung/Sør-Troms museum.}}


'''Harstad Skøyteblubb''' ble første gang stiftet i [[1929]] med navnet «Harstad Skøiteklubb», men klubben ble etter hvert borte – kanskje på grunn av okkupasjonstiden.  
'''Harstad Skøyteblubb''' ble første gang stiftet i [[1929]] med navnet «Harstad Skøiteklubb», men klubben ble etter hvert borte – kanskje på grunn av okkupasjonstiden.  

Sideversjonen fra 13. okt. 2009 kl. 20:13

Mal:Thumb høyre

Harstad Skøyteblubb ble første gang stiftet i 1929 med navnet «Harstad Skøiteklubb», men klubben ble etter hvert borte – kanskje på grunn av okkupasjonstiden. I 1947 ble Harstad skøyeklubb startet på nytt og hadde en glansperiode fra 1950 til 1966. Mange vil huske løpere somNils Aanes, som kom fra Andøya og meldte seg inn i klubben, og byens egen Svein Erik Sogge. Begge var blant landets eliteløpere. Aanes ble europamester i 1963 og satte samme året ny verdensrekord på 5000 meter. Han innehar Oskarstatuetten - en høy utmerkelse innen skøytesporten. En annen løper med suksess var Harald Kristiansen, som ble nordnorsk mester 1956 Andre av klubbens løpere fra denne perioden var Jan Kaarbø og Arvid Pettersen.

Siden har klubben hatt flere gode løpere. Den som kanskje har mest å se tilbake på, er Geir Hestad (f. 1954). Han vant mye og ble liksom aldri for gammel til å drive idretten aktivt, og så sent som i 2009 vant han klasse M55 i det uoffisielle VM for veteraner.

På 1980-tallet ble det lagt kunstgress på Harstad stadion med tanke på utvidet sesong for fotball. Kommunen satset da på å anlegge ny skøytebane på Kanebogen stadion.

Kilde

Steinnes, Kristian: Ved egne krefter. Harstad 2003