Helge Stenersen

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 1. sep. 2016 kl. 09:41 av Kallrustad (samtale | bidrag) (Forfatternett Oppland, råtekst)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår. Se redigeringshistorikken for detaljer.

Det har trolig ikke vært gjort noen endringer på artikkelen den siste uka. I så fall kan denne markeringa fjernes, men sjekk redigeringshistorikken og eventuelt diskusjonssida først.

Helge Stenersen Journalist i bladet "Hadeland" fra 1949 til 1968, samtidig Aftenpostens korrespondent på stedet. Reisende medarbeider i "Nationen" 1969 og 1970. Freelance-journalist i aviser og radio, og 1972-73 informasjonskonsulent i Arbeidsdirektoratet og ungdomsleder i Lunner kommune. Freelancer med engasjementer i NRK og Radio Hadeland /Radio Randsfjord. Fra 1976-1978 kultursjef i Gran kommune. Deretter prosjektleder ved Arbeidskontoret for Hadeland og så freelance-forfatter på heltid.

Han startet i 1985 det lokalhistoriske tidsskriftet "Brandbustikka", der han er eneforfatter og utgiver. Har også forfattet jubileumsskrifter for Hadelands Kjøpmannsforening, NAF avd. Hadeland, Brandbu typografiske forening o.a.

Er mye brukt som lokalhistorisk kåsør, visesanger, guide, entertainer mv. Aktiv i årene 1950-1970 i flere lag og foreninger.