Industriveien (Lørenskog)

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 8. okt. 2018 kl. 08:51 av Dagtho (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
To partier av Industriveien, som går gjennom et av Lørenskogs eldste industri- og næringsområder, Røykås næringsområde. Røykås er et av de mest attraktive næringsområder i Lørenskog. Den nære atkomsten til en rekke hovedveier har bidratt til etterspørselen etter næringstomter i denne delen av kommunen.
 
Foto: André Clemetsen

Industriveien, Røykås i Lørenskog, vei fra Røykåsveien til Gamleveien. Veien går gjennom et av Lørenskogs eldste industri- og næringsområder, Røykås næringsområde, som fortsatt er et av de mest attraktive næringsområder i Lørenskog. Den nære atkomsten til en rekke hovedveier har bidratt til etterspørselen etter næringstomter i denne delen av kommunen. Av viktige næringsaktører kan nevnes: Tom Hagen Eiendom AS som eier et bygg i Industriveien 7. Moro AS eier byggene i nr. 8-10. Industriveien 8 c og d eies av Elde Invest AS. ICA Eiendom Norge AS er eier av et bygg i nr. 7 b. Nabobygget i Industriveien 9 eies av Buby AS. I nr. 13 ligger møbelsnekkerfirmaet Ekstrøm, som har tradisjoner i Lørenskog; firmaet etablerte seg her allerede i 1984. Og i når 12 ligger et annet firma med tradisjoner i kommunen, nemlig Betokem AS, som har holdt til her siden 1987. Veien fikk navn i 1965.

Industriveien 6 huser et næringsbygg hvor ulike leieboere driver med bl.a. varehandel og bilverksted. Norsk Ballettinstitutt og Norsk Slektshistorisk Forening holder også til i bygget.


0230 Lorenskog komm.png Industriveien (Lørenskog) er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9309815° N 10.9299203° Ø