Kjeldearkiv:Ole Hannibal Hof om Toten prestegard

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 21. sep. 2011 kl. 10:01 av Kallrustad (Samtale | bidrag) (Ny side: {{under arbeid}} '''Sokneprest Ole Hannibal Hofs beskrivelse av Toten prestegard''' ble trulig forfatta på 1730-tallet. Beskrivelsen b...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår. Se redigeringshistorikken for detaljer.

Det har trolig ikke vært gjort noen endringer på artikkelen den siste uka. I så fall kan denne markeringa fjernes, men sjekk redigeringshistorikken og eventuelt diskusjonssida først.


Sokneprest Ole Hannibal Hofs beskrivelse av Toten prestegard ble trulig forfatta på 1730-tallet. Beskrivelsen ble opprinnelig innført i kallsboka for [[Toten prestegjeld), som Ole Hannibal Hof oppretta etter biskop Herslebs visitas i 1733. Prestegardsbeskrivelsen ble trykt i tidsskriftet Bygd og Bonde i 1919, med innledning av professor Oluf Kolsrud, som vokste opp på klokkergarden, nærmeste nabo til prestegarden. Det er den trykte versjonen fra Bygd og Bonde som gjengis her.

Sokneprest Andr. Rasmussen (1901-19) kommenterte i si embetstid deler av Hofs fortelling. Disse opplysningene, som også står i kallsboka, står i Bygd og Bondes utgave i fotnotene.


Totenpresten Ole Hannibal Hof som gardbruker