Forskjell mellom versjoner av «Løkkene mellom Storåsen og Monseberga»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(4 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
[[Bilde:Storåsen.jpg|thumb|Fegatene i Storåsen er fine turstier. På bildet er det ei rydningsrøys til venstre og steingjerde til høyre (foto: Mette Martinsen)]]I det frodige dalsøkket mellom Storåsen og Monseberga (Lilleåsen) ligger det flere løkker på rekke. Her går det et bekkedrag som sørger for god fuktighet i tørre sommere.
+
{{thumb|Storåsen.jpg|Fegatene i Storåsen er fine turstier. På bildet er det ei rydningsrøys til venstre og et steingjerde til høyre.|Mette Martinsen}}
Den innerste løkka i dalsøkket heter Gunhildrudløkka etter eieren Gunhildrud som bodde i Spenningsgate i mellomkrigstida.
+
I det frodige dalsøkket mellom [[Storåsen]] og [[Monseberga]] ([[Lilleåsen]]) på [[Kongsberg]] ligger det flere [[Løkkene mellom Storåsen og Monseberga|løkker på rekke]]. Her går det et bekkedrag som sørger for god fuktighet i tørre somre.  
På den siden av løkkene som vender mot Storåsen går det ei fegate. Fra denne fegata fører det flere mindre fegater og stier opp til Storåsen. Det ligger også flere rydningsrøyser langs denne fegata.  
 
  
''Kilde: ''[http://www.laagdalsmuseet.no Lågdalsmuseet]
+
Den innerste løkka i dalsøkket heter [[Gunhildrudløkka]] etter eieren Gunhildrud som bodde i [[Spenningsgate]] i [[mellomkrigstida]].
 +
På den siden av løkkene som vender mot Storåsen, går det ei fegate. Fra denne fegata fører det flere mindre fegater og stier opp til Storåsen. Det ligger også flere rydningsrøyser langs denne fegata.
 +
 
 +
== Kilde ==
 +
* [http://www.laagdalsmuseet.no Lågdalsmuseet]
 +
 
 +
== Se også ==
 +
* [[Løkkene på Kongsberg]]
 +
 
 +
{{Kulturminneløypa}}
 +
 
 +
[[Kategori:Kongsberg kommune]]
 +
[[Kategori:Byløkker]]

Nåværende revisjon fra 24. aug. 2015 kl. 14:29

Fegatene i Storåsen er fine turstier. På bildet er det ei rydningsrøys til venstre og et steingjerde til høyre.
Foto: Mette Martinsen

I det frodige dalsøkket mellom Storåsen og Monseberga (Lilleåsen) på Kongsberg ligger det flere løkker på rekke. Her går det et bekkedrag som sørger for god fuktighet i tørre somre.

Den innerste løkka i dalsøkket heter Gunhildrudløkka etter eieren Gunhildrud som bodde i Spenningsgate i mellomkrigstida. På den siden av løkkene som vender mot Storåsen, går det ei fegate. Fra denne fegata fører det flere mindre fegater og stier opp til Storåsen. Det ligger også flere rydningsrøyser langs denne fegata.

Kilde

Se også


Valknute Kaar 2009.gif Hele eller deler av Løkkene mellom Storåsen og Monseberga er basert på en artikkel fra prosjektet Kulturminneløypa og er lagt ut på lokalhistoriewiki.no under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen. Når artikkelen har fjernet seg tilstrekkelig fra originalen, kan dette merket fjernes.
Flere artikler finnes via denne alfabetiske oversikten.