Leksikon:Hovedside

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Historisk leksikon.jpg

Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 til ca. 1800 dekker gjennom korte artikler sentrale emner fra norsk kultur- og samfunnshistorie, fra tiden under Kalmarunionen og foreningen med Danmark, og der det har vært naturlig, helt fram til det moderne gjennombruddet ved midten av 1800-tallet. Her er oppslag om befolknings- og sosialhistorie, retts- og administrasjonshistorie, mynt, mål og vekt, jordbrukshistorie, fiskeri- og fangsthistorie, handels- og byhistorie, bergverkshistorie, folkloristikk, etniske grupper, kirkehistorie og mye mer.

Boka, som utkom første gang i 1974, har etablert seg som et sentralt oppsalgsverk i norsk historie. Den er nå oppdatert og i store deler nyskrevet med nye fagområder, nye illustrasjoner og kartmateriale og en omfattende bibliografi.

Steinar Imsen og Harald Winge er redaktører og hovedforfattere. Medforfatterne er blant de fremste spesialistene på norsk historie i perioden.


En nettutgave av Norsk historisk leksikon er inkludert i Lokalhistoriewiki. Ved alle artikler som er hentet fra leksikonet er følgende informasjon tilføyd:

Mal:NHL


Her finner du oversikt over artiklene fra Norsk historisk leksikon.