Lokalhistoriewiki:Diskusjonsforum: Forskjell mellom sideversjoner

m (→‎Samvirke(lag): Ida melder om endringer.)
Linje 413: Linje 413:


:Henger meg på Gunnar her og melder ønsker om godt samarbeide og rom for :) i 2010 ;) [[brukerdiskusjon:Siri J|Siri J]] 1. jan 2010 kl. 13:38 (UTC)
:Henger meg på Gunnar her og melder ønsker om godt samarbeide og rom for :) i 2010 ;) [[brukerdiskusjon:Siri J|Siri J]] 1. jan 2010 kl. 13:38 (UTC)
== Ad Gjøvik Tennisklubb- noen anmerkninger ang. det som står i lokalhistoriewiki.no om tennisen på Gjøvik ==
ang. Gjøvik Tennisklubb
Kommentarer ellers:
Synes det er interessant det du skriver om Mustad og Topp som introduserer tennisen på Gjøvik.
Det er sikkert riktig. Men klubbens stiftelse var nok mer et resultat av at Lillehammer og Hamar allerede hadde tennisklubber- ca 1895 og 1902. Det var mange fra Lyn og Turnforeningen (disse fikk nok impulser når de var på Hamar og lillehammer) med i de første årene. Og den første banen lå på Tongjordet ved siden av fotballbanen. I 07 eller 08 ble banen flyttet til Gjøvik Gård.
Da var det mer et selskapsspill. Fart i sakene ble det da tre baner ble anlagt på Idrettsplassen i 1911. Også de slevsagt kommunal som du kommer inn på senere.
Klubben lå nede fra 17-21. Vet ikke hva den første verdenskrigen innvirket på dette. Men det var en svak formann i denne perioden Jeg tror klubben  ikke ble preget av så store sosiale klasseskiller som andre tennisklubber nettopp pga beliggenhet. Men da jeg intervjuet Frede Jahr i 2004, sa han at tennis fortsatt ble sett på som en idrett for "fiffen."
Bakgrunnen for bedriftstennisen som kom på slutten av 20-tallet og 30-tallet  var nok nettopp et resultat av dette.
Mustad mot Bakken (les Hunton) osv. Men dette var en opplegg utenfor Norges tennisforbund.
Willy Arntzen som var min trener på 60-tallet (sammen med Rolf Nordland) ar avbildet i disse kampene- Hunton. Han nevnte aldri dette som noe spesielt og spilte siden for Gjøvik TK og var med i styret.
Det var flere private baner rundt omkring på Gjøvik og Toten. Hvor godt banen på Gjøvik Gård blr vedlikeholdt vet jeg ikke. Derimot ble Skattums baner ute på Bondelia benyttet under krigen og i 45/46. Der var det til og med rød grus.
Det var en klar framgang for tennsisporten da anlegget på Hovde ble klart i 46. Fortsatt var det et finere preg over medlemmene. Men vi som kom med etter hvert ble overrasket over hvor godt vi ble mottatt- dette nevnte også Fred Jahr.
Leif Wold, Ola Nordvik, Tor engebretsen Engly Fordberg med flere var meget hyggelige mennesker som var interessert i utvikling av sporten. Fordberg kunne vel bli sett på som litt tøff, men var omgjengelig når du kom litt innpå ham.
Er takknemlig for at du har gått inn id dybden. Synes kankje du har trukket litt raske konklusjoner på noen steder. Uten kilder blir det mer antakelser det du sier.
Står gjerne til tjeneste hvis du skulle ha bruk for mer historisk kildemateriale om Gjøvik-tennisen. Gjerne på mail eller 90154175
beste hilsener og lykke til med boken
Sigbjørn H
Tel +47 61 14 12 00 · mob + 90 15 41 75
www.totenbanken.no
– VI GJØR DET ENKELT FOR DEG