Nedre Brekken (Gjøvik gnr. 6/1): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: {{under arbeid}} '''Nedre Brekken''' (gnr 6/1) er en gard lengst nord i Vardal i Gjøvik kommune, ved den gamle kommunegrensa mot Snertingda...)
 
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
{{under arbeid}}
{{under arbeid}}
'''[[Nedre Brekken (Gjøvik gnr 6/1)|Nedre Brekken]]''' (gnr 6/1) er en gard lengst nord i [[Vardal]] i [[Gjøvik kommune]], ved den gamle kommunegrensa mot [[Snertingdal kommune|Snertingdalen]].  
'''[[Nedre Brekken (Gjøvik gnr 6/1)|Nedre Brekken]]''' (gnr 6/1) er en gard lengst nord i [[Vardal]] i [[Gjøvik kommune]], ved den gamle kommunegrensa mot [[Snertingdal kommune|Snertingdalen]]. Eiendommen består av ca. 60 mål dyrka jord, 7 mål beite og 63 mål skog. Det var mjølkeku på Brekken til 1979.
 
Garden, som opprinnelig var en [[husmannsplass]] under [[Glæstad]], ble sjøleierbruk i 1757. Kjøperen var Gulbrand Larsen fra Bergseie i Snertingdalen; han var gift med Tor Brekkens datter Mari. Disse fikk ingen sønner, og Brekken ble på slutten av 1700-tallet solgt til Nils Eriksen Grytestuen. Siden har stedet vært i samme slekt, men i 2017 ble det lagt ut for salg.
 
 


[[Kategori:Garder]]
[[Kategori:Garder]]
[[Kategori:Vardal]]
[[Kategori:Vardal]]
[[Kategori:Gjøvik kommune]]
[[Kategori:Gjøvik kommune]]

Sideversjonen fra 16. aug. 2017 kl. 08:58

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår. Se redigeringshistorikken for detaljer.

Det har trolig ikke vært gjort noen endringer på artikkelen den siste uka. I så fall kan denne markeringa fjernes, men sjekk redigeringshistorikken og eventuelt diskusjonssida først.

Nedre Brekken (gnr 6/1) er en gard lengst nord i Vardal i Gjøvik kommune, ved den gamle kommunegrensa mot Snertingdalen. Eiendommen består av ca. 60 mål dyrka jord, 7 mål beite og 63 mål skog. Det var mjølkeku på Brekken til 1979.

Garden, som opprinnelig var en husmannsplass under Glæstad, ble sjøleierbruk i 1757. Kjøperen var Gulbrand Larsen fra Bergseie i Snertingdalen; han var gift med Tor Brekkens datter Mari. Disse fikk ingen sønner, og Brekken ble på slutten av 1700-tallet solgt til Nils Eriksen Grytestuen. Siden har stedet vært i samme slekt, men i 2017 ble det lagt ut for salg.