Nidengskaret: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(spire, mangler kildehenvisninger)
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''[[Nidengskaret]]''' ligger på kommunegrensa mellom [[Klæbu]] og [[Trondheim]]. Det er en terrengformasjon der mellomrommet mellom to åser danner en åpning, et skar. I dette skaret gikk den gamle ferdselsveien mellom Klæbu og Nidaros. Veien har blitt brukt i mange århundrer, og var også i sin tid pilegrimsvei for pilgrimmer på vei til og fra Nidaros. Ingen arkeologiske dateringer er utført på stedet. Det som kan si noe om alder er karussen i Rundhaugtjernet like ved, som munkene hadde med seg og gravhaugene i [[Nideng]]. Det tyder på at veien var i bruk under siste vikingetid. Bygdeborgen på Tanemsmåsen ligger ikke langt unna, og den er datert til 600 e. Kr.  
{{Trenger kildereferanser}}
'''[[Nidengskaret]]''' ligger på kommunegrensa mellom [[Klæbu]] og [[Trondheim]]. Det er en terrengformasjon der mellomrommet mellom to åser danner en åpning, et skar. I dette skaret gikk den gamle ferdselsveien mellom Klæbu og Nidaros. Veien har blitt brukt i mange århundrer, og var også i sin tid pilegrimsvei for pilegrimer på vei til og fra Nidaros. Ingen arkeologiske dateringer er utført på stedet. Det som kan si noe om alder, er karussen i Rundhaugtjernet like ved, som munkene hadde med seg og gravhaugene i [[Nideng]]. Det tyder på at veien var i bruk under siste vikingtid. Bygdeborgen på Tanemsmåsen ligger ikke langt unna, og den er datert til 600 e. Kr.  


[[Kategori:Kulturminner]]
[[Kategori:Kulturminner]]
Linje 6: Linje 7:
[[Kategori:Trondheim kommune]]
[[Kategori:Trondheim kommune]]
{{spire1}}
{{spire1}}
{{bm}}

Sideversjonen fra 23. okt. 2018 kl. 12:36

Denne artikkelen trenger kjelder.

Nidengskaret ligger på kommunegrensa mellom Klæbu og Trondheim. Det er en terrengformasjon der mellomrommet mellom to åser danner en åpning, et skar. I dette skaret gikk den gamle ferdselsveien mellom Klæbu og Nidaros. Veien har blitt brukt i mange århundrer, og var også i sin tid pilegrimsvei for pilegrimer på vei til og fra Nidaros. Ingen arkeologiske dateringer er utført på stedet. Det som kan si noe om alder, er karussen i Rundhaugtjernet like ved, som munkene hadde med seg og gravhaugene i Nideng. Det tyder på at veien var i bruk under siste vikingtid. Bygdeborgen på Tanemsmåsen ligger ikke langt unna, og den er datert til 600 e. Kr. Mal:Spire1