Oslofjordmuseet

Oslofjordmuseet i Vollen i Asker har faste og skiftende utstillinger av båter og annet som er knytta til fritidsbruken av Oslofjorden. Museet har også forskjellige aktiviteter, som rosimulator der man kan ta virtuelle roturer på Oslofjorden, båtbyggerverksted for store og små, og undervisningsbasseng. Det er en avdeling under Museene i Akershus.

Fra utstillingen i Oslofjordmuseet
Foto: Siri Iversen, 2018

I museets auditorium er det framvisning av filmer på storskjerm for publikum, og utstilling om Anker & Jensens verft, som holdt til i Vollen 1905-1939. På verftet ble det bygd en rekke regattabåter, samt Roald Amundsens polarskute «Maud». Auditoriet har plass til 150 mennesker, og brukes til faglige foredrag, arrangementer og leies ut til seminarer og private selskap.

Kafeen på museet, Den Glade Kafe, drives av Asker Produkt AS. Gode supper, nykvernet kaffe og kaker er noe av det de serverer i lokaler med nydelig utsikt over fjorden. Den Glade Kafe står også for bevertning til arrangementer og selskaper.

Kyststien går rett forbi museet, og det er badestrender i umiddelbar nærhet.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Oslofjordmuseet er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8074162° N 10.4914380° Ø