Rallarvegen: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Rallarvegen''' er en tur- og sykkelvei på Bergensbanens høyfjell fra Haugastøl til Myrdal og fra Upsete til Mjølfjell. I 1970-årene tok noen mennesker fra Bergensområdet initia...)
 
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:


'''Rallarvegen''' er en tur- og sykkelvei på Bergensbanens høyfjell fra Haugastøl til Myrdal og fra Upsete til Mjølfjell. I 1970-årene tok noen mennesker fra Bergensområdet initiativ til å rydde opp langs linjen der mange snøoverbygg hadde rast ned og med mange hull i veilegemet. Veien hadde ikke vært i bruk siden anleggstiden i begynnelsen av århundret, og på 1970-tallet ble det derfor arrangert årlige arbeidsøkter for å sette den i stand. Gjennombruddet og tilstrømmingen av syklister begynte i 1988 da NRK sendte et stort TV program om veien.
'''Rallarvegen''' er en tur- og sykkelvei på Bergensbanens høyfjell fra Haugastøl til Myrdal og ned til Flåm. Vegen er 80 km lang. Det går også an å sykle fra Upsete til Mjølfjell. I 1970-årene tok noen mennesker fra Bergensområdet initiativ til å rydde opp langs linjen der mange snøoverbygg hadde rast ned og med mange hull i veilegemet. Veien hadde ikke vært i bruk siden anleggstiden i begynnelsen av århundret, og på 1970-tallet ble det derfor arrangert årlige arbeidsøkter for å sette den i stand. Gjennombruddet og tilstrømmingen av syklister begynte for alvor i 1988 da NRK sendte et stort TV program om veien.


[[Kategori: Bergensbanen]]
[[Kategori: Bergensbanen]]

Sideversjonen fra 22. jan. 2019 kl. 13:17

Rallarvegen er en tur- og sykkelvei på Bergensbanens høyfjell fra Haugastøl til Myrdal og ned til Flåm. Vegen er 80 km lang. Det går også an å sykle fra Upsete til Mjølfjell. I 1970-årene tok noen mennesker fra Bergensområdet initiativ til å rydde opp langs linjen der mange snøoverbygg hadde rast ned og med mange hull i veilegemet. Veien hadde ikke vært i bruk siden anleggstiden i begynnelsen av århundret, og på 1970-tallet ble det derfor arrangert årlige arbeidsøkter for å sette den i stand. Gjennombruddet og tilstrømmingen av syklister begynte for alvor i 1988 da NRK sendte et stort TV program om veien.