Rockering: Forskjell mellom sideversjoner

forkorter utdrag
Ingen redigeringsforklaring
(forkorter utdrag)
Linje 3: Linje 3:


==Rockeringsvanviddet på 1950-tallet==
==Rockeringsvanviddet på 1950-tallet==
[[Bilde:Cubanske rockeringer.JPG|thumb|Barn leker med rockering i Havanna (Sondre Ødegård 2009)]]<onlyinclude>Rockeringen har vært i bruk i flere kulturer til flere tider, og er blitt oppfunnet, utbedret og gjenoppfunnet flere ganger.
[[Bilde:Cubanske rockeringer.JPG|thumb|Barn leker med rockering i Havanna (Sondre Ødegård 2009)]]Rockeringen har vært i bruk i flere kulturer til flere tider, og er blitt oppfunnet, utbedret og gjenoppfunnet flere ganger.


Det var på slutten av 1950-tallet at rockeringen fikk sitt kommersielle gjennombrudd. Da ble det produsert lokale rockeringer lagd av bambus  både i Norge og Australia. Disse ringene hadde fått suksess i landa hvor de ble produsert og markedsført, noe vi blant annet kan lese i [[VG]] i 1957, altså året før den offisielle rockeringmanien ramma USA. «fabrikantene av de såkalte rockeringer er i en fortvilt situasjon for tiden. De kan ikke lenger få tak i bambus til sine ringer. En fabrikant er helt utsolgt fra lageret. De siste 10 ringene gikk i går, og etterspørselen holder seg (...) Det merkelige ved disse rockeringene er at de er et typisk norsk fenomen. De eksisterer ikke i Sverige og Danmark.»</onlyinclude><ref>VG. 10.08.1957. Side 1.</ref> I Norge var det [[Arvid Saugestad]] som i 1957 lanserte bambusrockeringen.  
Det var på slutten av 1950-tallet at rockeringen fikk sitt kommersielle gjennombrudd. Da ble det produsert lokale rockeringer lagd av bambus  både i Norge og Australia. Disse ringene hadde fått suksess i landa hvor de ble produsert og markedsført, noe vi blant annet kan lese i [[VG]] i 1957, altså året før den offisielle rockeringmanien ramma USA. «fabrikantene av de såkalte rockeringer er i en fortvilt situasjon for tiden. De kan ikke lenger få tak i bambus til sine ringer. En fabrikant er helt utsolgt fra lageret. De siste 10 ringene gikk i går, og etterspørselen holder seg (...) Det merkelige ved disse rockeringene er at de er et typisk norsk fenomen. De eksisterer ikke i Sverige og Danmark.»<ref>VG. 10.08.1957. Side 1.</ref> I Norge var det [[Arvid Saugestad]] som i 1957 lanserte bambusrockeringen.  
[[Fil:Arvid Saugestad.jpg|Arvid Saugestad|thumb]]
[[Fil:Arvid Saugestad.jpg|Arvid Saugestad|thumb]]


Veiledere, Administratorer
173 366

redigeringer