Samtale:Coop NKL

Aktive diskusjoner

Denne artikkelen er litt ujevn og uferdig i øyeblikket, men ferdig nok til at jeg vil invitere alle brukere på Lokalhistoriewiki til å være med på å lage artikler om lokale samvirkelag eller forbrukersamvirket på regionalt plan, fylkesplan. Forbrukersamvirket er en av våre mest interessante og betydningsfulle lokale bevegelser. Vi har noen artikler allerede. Det hedde vært interessant med flere. Det foreligger også en betydelig, men uensartet og spredt litteratur om samvirkebevegelsen. Kanskje kan vi også håpe på artikler basert på minner folk måtte ha om det lokale samvirkelaget. Her er det mange muligheter! --Ola Alsvik 5. nov 2009 kl. 15:48 (CET)

Ypperlig initiativ Ola. Takk for det. Kooperativene i Troms kom nok noen år seinere enn både sørpå og i Nordland. Her finnes litteratur - både i bokform og avisartikler, så saken skulle være grei nok. (Om tida strekker til da).--Gunnar E. Kristiansen 5. nov 2009 kl. 18:14 (CET)
Takk for positiv tilbakemelding Gunnar. Da håper jeg tida strekker til! Vi har også tatt initiativ for å få til et samarbeid med Coop NKL BA om dette, slik at vi kan få til en større skriveaksjon. Vi prøver også å få med oss Arkivverket, som har et stort skriftlig materiale om forbrukersamvirket. Jeg skal komme tilbake med mer informasjon, når vi har fått svar fra ulike hold.--Ola Alsvik 6. nov 2009 kl. 07:46 (CET)
Hmm. Hvordan skal jeg si at jeg ikke er enig i kategoribyttet? Jo, jeg tror jeg vet: Etter som det ikke er noen motsetning mellom Samvirkelag og Coop NKL blir det feil å erstatte kategorien Samvirkelag med kategorien Coop. De to kategoriene virker utfyllende - også på hverandre. Men når det er sagt; jeg mener det er riktigere å benytte NKL som kategori for de samvirkelagene som er medlem av - Norges Kooperative Landsforening. Min preferanse kan selvsagt ha med nostalgi å gjøre, men jeg mener altså at NKL er historisk langt bedre å foretrekke enn Coop - som uansett må stå i samband med NKL. Er denne framstillingen uoversiktelig og vanskelig å forstå - beror nok det helt og holdent på mitt forhold til organisasjonen, fra den tid jeg frekventerte Steinkjer Samvirkelags bakeri på Nordsia - hver dag, med den gode unnskyldning å få slå av en prat med far - i den hensikt å få bakeravskjær hos verdens snilleste konditor! Min parole blir altså at de NKL-tilsluttede S-lagene må få to kategorier: Samvirkelag og NKL - eventuelt Norges Kooperative Landsforening. - Slik oppfattet jeg også at Siri J. sier det på diskusjonssida til artikkelen «Samvirkelag»: [1] -Gunnar E. Kristiansen 25. nov 2009 kl. 10:10 (CET)
Men fungerer det ikke å la Samvirkelag være den overordna kategorien (som omfatter mye mer enn COOP), og COOP (eventuelt NKL) den underordna? Trenger vi å dobbeltkategorisere da? Ida Tolgensbakk 25. nov 2009 kl. 10:16 (CET)

Oversåg denne diskusjonen da eg nett nå la inn eit diskusjonsinnlegg på Diskusjonsforum, og viser til dette (under "Bedrifter, industri, forretninger, butikker".--Hans P. Hosar 25. nov 2009 kl. 10:50 (CET)

Bilder

Det ligger en god del historiske bilder fra Trondhjem byarkiv og aasenhistorie.no på Flickr som kunne være relevante for denne artikkene, http://www.flickr.com/search/?l=commderiv&q=samvirkelag Mvh Finn Rindahl 11. jul 2013 kl. 20:45 (CEST)

Bildene fra Åsen vil i alle fall jeg gjøre bruk av når jeg kommer til artikkelen jeg tenker å skrive om / fra Åsen Samvirkelag. Takk for tipset! --Gunnar E. Kristiansen 11. jul 2013 kl. 22:02 (CEST)
Tilbake til siden «Coop NKL».