Samtale:Nils O. Kolberg

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 26. okt. 2017 kl. 08:43 av Siri J (samtale | bidrag) (takk for input!)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Artikkelen forteller at Kolberg møtte Helga Lovise Fjeldly i Kina i 1921, underforstått for første gang. De to er fra samme kirkesogn og bare tre år skiller dem i alder. Er det ikke like sannsynlig at de to var forlovet før han reiste ut (f.eks. i 1918), og at hun utdannet seg for å følge etter ham til Kina? Det ser i alle fall ut til å være et vanlig mønster i andre misjonærbiografier jeg har lest. Mvh --Morten O. Haugen (diskusjon) 24. jan. 2016 kl. 13:42 (CET)

Fin teori, Morten, men jeg har hittil ikke hverken muntlige eller skriftlige kilder som kan bekrefte dette. Noe som gjør at jeg tviler på teorien, er at familien flyttet til Borre før 1. mars 1907. Ser heller ikke noen direkte overlapping mtp utdanning, så en skoleromanse virker heller ikke så trolig. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 11. mar. 2016 kl. 13:03 (CET)

Nils' sin far var emmisær, og på en reise tilbake til sin gamle hjembygd, Onsøy traff han Helga og hennes foreldre. Helga hadde da alerede tidligere hatt jobber (post) som hushjelp noen steder, og fikk tilbud om sommerjobb på Aasgaarden der Nils' sin far med familie drev pensjonat. Der traff Helga og Nils hverandre. Dette var ca 1915-16. Teorien til Morten stemmer på en prikk. Jeg har dette etter mine besteforeldre som var Nils og Helga Kolberg.

Flott bekreftelse! Dette var en av tingene jeg undersøkte da jeg skrev artikkelen, uten å få det bekreftet. Jeg prøvde å få kontakt med datteren før jeg la ut artikkelen, men hun var dessverre ikke interessert i kontakt, så jeg er glad du kom med dette, Dag Helge! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. okt. 2017 kl. 10:43 (CEST)