Samtale:Rygge kommune

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 6. mar. 2009 kl. 09:02 av Kallrustad (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Rygge kommunes våpen er en gullspore på rød bunn. Denne viser til en fantastisk funn gjort på et gjorde under gården Rød i nærheten av Værne kloster. Funnet er langt på vei sensasjonelt. Det er et meget flott filigransarbeid utført i rent gull. Sporen anslåes å være fra viktigtiden.


Kjente personer fra Rygge

Jeg er usikker på om alle som er oppnevnt under "kjente personer" bør være på denne lista. Er f.eks. Idol-deltakere verdige nok til artikler på wikien? Samtidig skal vår wiki være mer konsentrert om historiske forhold, ikke om personer som tilfeldig har flytta til Rygge de siste åra. Dette gjelder vel f.eks. den tidligere Vestby-bosatte Karita Bekkemellem. Er i tillegg usikker på om vi skal kopiere wikipedias praksis for kommuneartikler med å ha et eget avsnitt om kjente personer.--Trond Nygård (Kallrustad) 5. mar 2009 kl. 21:29 (CET)

Jeg er enig med deg. Dette er noe som ble tatt nokså ukritisk inn da artikler ble importert fra Wikipedia (ikke minst min skyld, vi hentet inn en god del i starten for å få ting på plass så vi kunne vise fra wikien). Erfaring har vist at det ofte lønner seg å heller skrive artikler fra bunnen av. Slike lister over kjente personer er gjerne lite hensiktsmessige, fordi de har et utvalg basert på helt andre kriterier enn oss. Jeg har i det siste slettet flere WP-artikler og begynt helt på nytt. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. mar 2009 kl. 21:56 (CET)
Fint at vi har fått til et ordskifte om dette. Det er generelt vanskelig med kopi/import av artikler fra andre nettsteder; har erfart dette jeg også. Nesten mer arbeidskrevende å omarbeide enn å skrive fra "skrætsj". I tillegg risikerer en jo beskyldninger om kopiering....--Trond Nygård (Kallrustad) 6. mar 2009 kl. 10:02 (CET)