Sjøgata 8 (Tromsø): Forskjell mellom sideversjoner

Avis i kursiv, samt standard anførselstegn
(flytter lenke til Svaneapoteket, fjerner lenke til ikke-eksisterende bilde, setter inn lenker, mm.)
(Avis i kursiv, samt standard anførselstegn)
Linje 6: Linje 6:


== Finmarkens Amtstidende ==
== Finmarkens Amtstidende ==
I bakgården ble byens første avis, [[Finmarkens Amtstidende]], trykket i [[1832]], med dansken [[Jørgen S. Rasmussen]] som trykker, redaktør og utgiver. Det danske ”grin” ble for mye for leserne og bladet gikk inn i 1834(?). Feltpressen som ble brukt skal ha vært den samme som på [[Riksforsamlingen|Eidsvoll i 1814]], den havnet til slutt på museum i [[Bergen]].
I bakgården ble byens første avis, ''[[Finmarkens Amtstidende]]'', trykket i [[1832]], med dansken [[Jørgen S. Rasmussen]] som trykker, redaktør og utgiver. Det danske ”grin” ble for mye for leserne og bladet gikk inn i 1834(?). Feltpressen som ble brukt skal ha vært den samme som på [[Riksforsamlingen|Eidsvoll i 1814]], den havnet til slutt på museum i [[Bergen]].


== Apoteket Svanen ==
== Apoteket Svanen ==
Peter Paul Svendsen startet byens andre apotek, [[Svaneapoteket (Tromsø)|Svanen]], her i 1888. Han forlot byen i 1906 og ble etterfulgt av 9 andre apotekere før Svanen flyttet over i Austadgården i Fredrik Langes gate 9 i 1984. - Var i en periode i Garberggården, Fredrik Langes gate 17, mens Sjøgata 8 ble revet og bygd opp igjen tidlig på 1960-tallet.
Peter Paul Svendsen startet byens andre apotek, «[[Svaneapoteket (Tromsø)|Svanen]]», her i 1888. Han forlot byen i 1906 og ble etterfulgt av 9 andre apotekere før Svanen flyttet over i Austadgården i Fredrik Langes gate 9 i 1984. - Var i en periode i Garberggården, Fredrik Langes gate 17, mens Sjøgata 8 ble revet og bygd opp igjen tidlig på 1960-tallet.


== Bertram Dybwad-Holmboe ==
== Bertram Dybwad-Holmboe ==
29 014

redigeringer