Furuheim grendehus

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra A/L FURUHEIM GRENDEHUS)
Hopp til navigering Hopp til søk

Aksjelaget Furuheim Grendehus ble etablert i 1929. Laget ble også kalt Arbeidernes Fellesorganisasjon Borgestad og var del av Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon. Organisasjonen hadde til hensikt å "iverksette økonomiske foretagender, for derved å tilføre arbeiderbevegelsen økonomiske og sociale fordeler"[1]. I 1930 åpnet Furuheim Grendehus som ble forsamlingshuset for Ytre Gjerpen Arbeiderparti.

Historikk

Ytre Gjerpen Arbeiderparti tok initiativ til å bygge Furuheim på 1920-tallet. De trengte et forsamlingshus og et sted å holde møter. "Aksjelaget Furuheim" (A/L Furuheim) på Borgestad ble derfor etablert i samarbeid med Kvinnegruppa "Vårsol" og Menstad Lager- og Losselag.

29.september 1929 la Oskar Torp ned grunnsteinen til Furuheim, og 21. mars 1930 ble årsmøtet til Ytre Gjerpen Arbeiderparti for første gang holdt i eget lokale.

1. desember 1998 ble Furuheim solgt til Norskdomslaget i Porsgrunn.[2]

Arkiv

Arkivet etter A/L Borgestad Grendehus er ordnet ved Arbeiderbevegelsens arkiv i Telemark. Se oppføringarkivportalen. Deler av arkivet er digitalisert av Telemarkskildertelemarkskilder.no.

Kilder

Eksterne lenker

Referansar

  1. AAT/A-806091/Møteprotokoll 1929-1938.
  2. Oppføring på arkivportalen.