Asker og Bærum brannvesen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Brannvesenet kjemper mot flammene idet den gamle Apotekergården på Lysaker brenner i 1988.
Foto: Karl Braanaas

Asker og Bærum brannvesen (ABBV) har hovedkvarter i Fredtunveien 5 i Asker, og er en operativ og forebyggende brann- og redningstjeneste med ansvar for et område på 292 km² og 150 000 innbyggere. ABBV ble opprettet i 1999 som en sammenslåing mellom tidligere Bærum brannvesen og Asker brannvesen. Det er et interkommunalt selskap med hovedsete på brannstasjonen i Asker. Brannstasjonene på Gjettum og Bekkestua er en del av beredskapen.

Brannsjefen har den daglige driften. Ledergruppen består av ledere for forebyggende avdeling, beredskapsavdeling, 110-sentralen og administrasjonsavdelingen, i underkant av 120 ansatte. Nåværende brannsjef er Anne Hjort, Norges første kvinnelige brannsjef.

ABBVs hovedmål er to trygge kommuner hvor ingen skal skades eller omkomme i brann. Ved branner og akutte ulykker skal brannvesent være underveis for å hjelpe innen 60 sekunder – uansett tid på døgnet. Utrykningstiden skal ikke overstige 10 minutter til tettbebyggelse med særlig fare for rask og omfattende brannspredning, sykehus/sykehjem, store kjøpesentra, næringsparker og konsentrerte industriområder. Utrykningstiden skal ellers ikke overskride 20 minutter.

En prioritert oppgave for brannvesenet er det forebyggende arbeidet. I to år er det gjennomført et prosjekt i samarbeid med barnehagene i Asker og Bærum. Man avholder regelmessig brannøvelser på skolene og driver informasjonsarbeid.

Galleri


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker og Bærum brannvesen er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8295087° N 10.4391802° Ø