Astrid Olsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Astrid Olsen (født 9. januar 1916 i Kongsberg, død 4. januar 2017) var regnskapsfører m.m., bosatt på Nesodden. Hun var også med på å stifte Sosialistisk Bondeungdomslag.

Hun vokste opp i en stor søskenflokk, og familien bodde flere steder på Øst- og Sørlandet. Den skoleflinke Astrid underviste medelevene i regning og hadde toppkarakterer da hun gikk ut fra folkeskolen.

Som 15-åring flytta hun til Oslo, der to av søstrene bodde. Hybelen i hovedstaden tilhørte en fiskegrossist, og slik fikk hun jobb som sekretær, seinere regnskapsfører, hos Fiskcentralen AS på Vippetangen. Astrid Olsen tok handelsskole på kveldstid og beholdt jobben på Fiskcentralen til hun var 66 år gammel. En kort periode på 1950-tallet dreiv hun for øvrig egen fiskebutikk, Delfinen, i Motzfeldts gate.

Først høsten 2016, etter at hun runda 100 år, flytta hun til Nesoddtunet bo- og servicesenter. Der fikk hun ifølge barna noen gode måneder før hun sovnet stille inn i januar 2017. Hun etterlot seg ei datter og en sønn, tre barnebarn og flere olde- og tippoldebarn.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.