Bærum Kunstforening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Bærum Kunstforening, Engervannsveien 31 i Sandvika, er en kunstforening og galleri, stiftet i 1993. De første årene holdt foreningen til i det tidligere Sandvika Gjestgiveri i Gamle Drammensvei. Som åpningsutstilling ble kunstverk fra Bærum kommunes egen samling vist for Bærums innbyggere. I 2005 flyttet foreningen inn i nybygde lokaler på ca. ca 300 m2 i Engervannsveien, hvor det også finnes en liten grafikkavdeling og en kafé. Foreningen har ansatt en daglig leder, men virksomheten er for øvrig basert på frivillig innsats. Fra 2014 er Stig Olai Kapskarmo daglig leder.

Det arrangeres 10 kunstutstillinger i året, hvorav én er en kulturhistorisk utstilling og én er en kollektivutstilling av kunstnere bosatt i Bærum. Det arrangeres foredragskvelder, vinkvelder, malerkurs, omvisning med kunstnere og kunstturer i inn- og utland. I samarbeid med Star Tour ble det i 1993 opprettet et reisestipend for bildende kunstnere i Bærum. Av store utstillinger kan nevnes Werenskiold-utstillingene, Tyveårenes kunstnervenner i Paris og marineutstillingen Møt Havet. Foreningen har drøyt 500 husstandsmedlemskap. Medlemmene får invitasjon til alle utstillinger og reiser, rabatter ved kjøp av kunst på foreningens utstillinger m.m.


Koordinater: 59.8936015° N 10.5230779° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bærum Kunstforening er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.