Grevlingen skole og kultursenter

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Grevlingen ungdomsskole»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Grevlingen skole og kultursenter i 2007.
Foto: Chris Nyborg

Grevlingen skole og kultursenter, også kjent som Grevlingen ungdomsskole, er en ungdomsskole i Son i Vestby kommune. Skolen tar imot elever fra barneskolene Son skole (tidligere Solhøy skole), Hølen skole, Garder skole og Brevik skole. Navnet kommer fra området skolen ligger i, som av ukjente grunner kalles Grevlingen.

Skolen ble åpnet ved skolestart høsten 2006 som erstatning for Såner ungdomsskole som ble nedlagt våren samme år. Det er en baseskole, der hvert årstrinn har en åpen base med auditorium, grupperom og åpne undervisningsområder i stedet for tradisjonelle klasserom.

Den totale kapasiteten er omkring 360 elever fordelt på tre årstrinn. Kantinen, som drives av elevene, har sitteplass til 90, mens idrettsbygget har plass til 650 personer. Skolen har et svømmebasseng på 25 meter, som også brukes av elever på andre skoler i kommunen.

Skolen er også et kultursenter for Sonsområdet, med en kultursal med sitteplass til 180 personer. Ungdomsklubben Bayaz og ungdomshelsetjenesten har også lokaler på skolen.

Kilder og litteratur

Koordinater: 59.517625° N 10.701025° Ø